Nieuwe spiegel van oude spiegels maken DIY Karwei

DIY: Oude spiegels idee voor in de hal

Maak met oude spiegels je eigen samengestelde spiegel in de hal, op het toilet of op de slaapkamer. Hang meerdere spiegels van verschillende maten en vormen bij elkaar, en zie hoe leuk dit idee van verweerde spiegels bij jouw thuis is. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de origineelste DIY-klusser van 't hele land?

stap 1

Zoek spiegels bij elkaar

Verzamelen een aantal oude spiegels die verschillen van vorm en maat. Zorg ervoor dat de groottes enigszins gelijk zijn zoals de spiegels die wij hebben gebruikt. In totaal hebben we zeven spiegels verwerkt in deze DIY.

stap 2

Bepaal je compositie

Maak van de spiegels een compositie op een groot stuk papier. Zo kun je uiteindelijk bepalen hoe groot de onderplaat moet worden. Houd er rekening mee dat er evenwicht is in de zwaarte van de verschillende spiegels.

stap 3

Zaag de onderplaat op maat

Teken op een MDF plank de afmetingen af en zaag de onderplaat, waar de spiegels straks op komen, op maat. Zorg ervoor dat de onderplaat niet zichtbaar is door de spiegels goed over elkaar te laten vallen.

Tip!

Indien er wel nog een gedeelte van de plaat zichtbaar is aan de buitenzijdes, teken deze af en gebruik een decoupeerzaag om deze randen af te zagen.

stap 4

Speel met hoogtes

Gebruik (rest)blokjes hout onder de spiegels om in hoogte te variëren.

stap 5

Fotografeer je compositie

Maak een foto van de gemaakte compositie zodat je deze op de juiste manier kunt gaan plakken. Haal de spiegels van de blokjes af zonder deze te verschuiven.

Tip!

Markeer de blokjes met een potlood op de onderplaat.

stap 6

Bevestig de blokjes op de plaat

Schroef de blokjes vast op de onderplaat. Let erop dat de lengte van de schroef maximaal de dikte van het blokje plus de dikte van de onderplaat is.

stap 7

Maak een ophang-gaatje in de onderplaat

Boor aan de bovenzijde een gaatje in het midden van de onderplaat voor de bevestiging aan de muur.

stap 8

Plaats de spiegels

Lijm de blokjes in met montagekit en plaats de spiegels - zoals je gefotografeerde compositie - op de blokjes met kit. Druk deze stevig aan en laat het geheel minimaal een uur hechten (liever nog langer voor de zekerheid).

stap 9

Hang de nieuwe spiegelset op

Bepaal de plek waar je nieuwe creatie gaat komen en boor een gat in de muur. Tik hier een universele plug in en draai een stevige lange schroef, die door het gat in de onderplaat past, in de plug. Hang je spiegelcreatie op en stralen maar!

Tip!

Aangezien het geheel best zwaar kan zijn, dus we adviseren om de DIY spiegel aan een stevige stenen muur te bevestigen.

Benodigdheden

Materialen (7)
Gereedschappen (2)

Meer DIY-ideeën

Zoek je nog meer ideeën en inspiratie voor in je huis? Bekijk onze DIY’s voor toffe accessoires en maak nog meer unieke creaties helemaal zelf. Ontdek de DIY’s van lampen en nog meer ideeën voor in je hal. We inspireren je graag!

Shop de look!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!