Opbergkast met kaptafel maken

Opbergkast met kaptafel maken

Een opbergkast is altijd een goed idee. En nóg beter als je een opbergkast met kaptafel hebt. Een perfect DIY-idee voor een opbergkast in de slaapkamer. Deze kast biedt een ideaal plekje om spullen uit het zicht op te bergen en je make-up te doen. Niet alleen multifunctioneel, maar ook erg mooi! In dit stappenplan leggen we je uit hoe je zelf deze opbergkast met kaptafel kunt maken.

stappenplan-karwei-diy-Tanja
stap 1

Laat het multiplex zagen

Laat het populieren multiplex in de bouwmarkt zagen door de zaagservice van Karwei. Heb je een Karwei-kaart? Dan kun je dat zelfs gratis laten doen.

Hiervoor heb je het volgende nodig:
• 2 x paneel van 70x 41 cm
• 2 x paneel 18,5 x 41 cm
• 2 x paneel van 100 x 41 cm
• 2 x paneel van 13,5 x 41 cm
(Dit zijn de maten voor de vakkenkastjes als je ze in verstek zaagt)

origineel1tekening-copy-800x804
stap 2

Zet het wandkastje in elkaar

Zet het Bind wandkastje volgens bijgeleverde handleiding in elkaar. Ik heb ervoor gekozen het onderste latje onder het deurtje weg te laten en het randje van de twee zijkanten van het kastje af te zagen. Op deze manier kun je het wandkastje precies aan laten sluiten op het houten vakkenkastje wat je straks nog gaat maken. Vind je dit te veel werk? Dan hoeft dit natuurlijk niet!

origineeldeurtjetekening-copy-800x804
stap 3

Maak zaagsnedes

Deze stap is optioneel. Op de deurtjes heb ik zaagsnedes gemaakt voor een speels effect. Je kunt de deurtjes ook gewoon zo laten, zoals het originele kastje.

vakkenkastje-800x804
stap 4

Zet het vakkenkastje in elkaar

Zet vervolgens het vakkenkastje voor onder het kastje in elkaar. Ik heb ervoor gekozen om het vakkenkastje in verstek te zagen. Door dit te doen, kun je de vakkenkastjes met alleen houtlijm en schilderstape (tijdens het drogen) in elkaar zetten. Als je niet in verstek zaagt, kun je de plankjes met houtlijm en schroeven in elkaar zetten.

Tip!

Met onze Rotadrill MDF-schroeven voorkom je verdikking en scheuren in het hout. En je hoeft niet voor te boren!

ondersteltekening-copy-800x804
stap 5

Maak het onderstel

Nu ga je het onderstel van het kastje maken. Dit heb ik gedaan met vuren balken. Bevestig de dunnere en dikkere balken aan elkaar met schroeven. Bevestig vervolgens het onderstel aan het kastje.

kaptafeltekening-800x804
stap 6

Maak het onderstel voor de kaptafel

Maak vervolgens ook het onderstel voor de kaptafel. Bevestig het onderste blad van je kaptafel aan de poten. Als je eerst de kaptafel in elkaar zet, kun je het onderstel straks niet meer vastschroeven aan de kaptafel. De opening is dan te klein. Als de poten vastzitten, kun je de rest van de kaptafel in elkaar zetten en de kaptafel aan de opbergkast vastmaken met schroeven.

stappenplan-karweo
stap 7

Zet nu alles in de grondverf

Zet nu alles in de grondverf en lak vervolgens de kastjes in de gewenste kleur.

DIY opbergkast met kaptafel in de slaapkamer

De ochtenden achter mijn opbergkast met kaptafel bevallen ontzettend goed! Ik koos voor een messing krukje voor bij mijn kaptafel om op te kunnen zitten. Boven mijn kaptafel heb ik een ronde spiegel opgehangen. Deze heb ik bevestigd op een vuren balk voor een speels effect.

De opbergkast in de slaapkamer is ideaal voor het opbergen van wat kleding en beddengoed! Door een bestaand kastje een eigen touch te geven, creëer je een origineel meubel voor in huis. Wees creatief!

Nóg creatiever zijn? Bekijk dan ook deze DIY-ideeën om zelf nog meer meubels te maken.

Wat vinden jullie van het resultaat?

Liefs,

Tanja

Geschreven door:

Tanja van Hoogdalem

Hi! Ik ben Tanja en ik ben gek op een creatief interieur. Ik houd van planten, DIY-projecten en alles wat met interieur te maken heeft. Naast interieur heb ik een passie voor fotografie en deel ik regelmatig foto’s van mijn hond Rocco. Speels, licht en groen, zo zou ik mijn huis omschrijven. Hier en op mijn blog deel ik mijn passie voor interieur en hoop ik jullie te inspireren!

Volg ons en mis niets!