DIY kinder speelkeukentje

Speelkeukentje van hout met krijtbord

Een nieuwe DIY! Deze keer niet voor in mijn eigen huis, maar voor het huis van mijn zus :). Ze wilde graag een speelkeukentje van hout voor haar 2 kids! Ik ging met deze wens aan de slag en maakte een DIY keuken met aan de achterkant een krijtbord. Multifunctioneel dus!

stap 1

Zaag het hout op maat

Bestel al het hout via de hout op maat service van KARWEI of zaag zelf op maat.

stap 2

Zet de basis in elkaar

Begin met het in elkaar zetten van het onderblok van de keuken zoals op voorbeeld.

Tip!

Met onze Rotadrill MDF-schroeven voorkom je verdikking en scheuren in het hout. En je hoeft niet voor te boren!

stap 3

Maak de achterwand van het keukenblokje

Plaats de achterwand tegen de achterkant van het onderblok.

stap 4

Ga aan de slag met de vakverdeling

Maak vervolgens de vakverdeling in de achterwand.

stap 5

Maak een spoelbak

Vervolgens maak je de spoelbak.

stap 6

Plaats de spoelbak in het onderblok

Bevestig het ovendeurtje en de spoelkastdeur aan het onderblok met opliggende potscharnieren/inboorscharnieren. Voor het ovendeurtje kun je een klepschaar bevestigen zodat hij open blijft staan.

stap 7

Maak zelf een kraan

Buig het koper door middel van twee knikken in de vorm van een kraan. Spuit eventueel de buis in de gewenste kleur.

stap 8

Bevestig de kraan

Monteer de buis met de knelring aan de stopkraan. Bevestig nu de muurplaat aan het hout.

stap 9

Schilderen maar!

Schilder met schoolbordverf de rondjes voor het fornuis en het vlak op de ovendeur. Schilder ook de achterkant van het keukentje met de verf.

stap 10

Kies of maak jouw favoriete handgrepen

Je kunt kant en klare handgrepen kopen, maar ze ook zelf maken! Ik heb dat gedaan door rondhout in verstek te zagen en de delen aan elkaar te lijmen. Maak dit met een schroeven vast aan de deurtjes.

stap 11

Zet er pootjes of wieltjes onder

Bevestig pootjes naar keuze onder je keukentje. Ik heb wieltjes gebruikt zodat hij makkelijk verplaatsbaar is en je makkelijk kunt switchen tussen keukentje en krijtbord!

DIY speelkeukentje

Voor mijn neefjes maakte ik een multifunctioneel keukentje van hout. Ik maakte een oventje en spoelkast en daarnaast nog een vakkenkastje om spulletjes in op te bergen. Daarnaast maakte ik een grote wasbak die ik wit schilderde. Boven het fornuis creëerde ik een rek om borden in te zetten. Je kunt het keukentje helemaal zelf vormgeven! Zo heb ik schoolbordverf gebruikt voor het fornuis en het ovendeurtje en zelf de handgrepen gemaakt. Je kunt de handgrepen ook van leer maken of kant en klare in de winkel kopen!

Houten keukentje en krijtbord in één

Wil je graag meerdere speelopties voor je kind creëren maar heb je niet zoveel ruimte? Dat was bij mijn zus ook het geval! Daarom combineerde ik het speelgoedkeukentje met een krijtbord zodat het meubel een dubbele functie heeft! Een keukentje om lekker in te 'kokkerellen' en een krijtbord om op te tekenen! Aan de voorkant van het keukentje heb ik ook schoolbordverf gebruikt om de kookpitten, de knoppen en het ovendeurtje te schilderen.

Speelgoedkeuken op wielen

Het speelgoedkeukentje combineerde ik met een krijtbord aan de achterkant. Om allebei de kanten goed te kunnen gebruiken plaatste ik het keukentje op wielen zodat hij makkelijk omgedraaid kan worden! Ideaal om te switchen tussen de twee functies. Daarnaast kun je 'm zo ook makkelijk verplaatsen in de ruimte! Uiteraard zit er een rem op zodat hij niet verplaatst tijdens het spelen ;).
Wat vinden jullie van het resultaat? Mijn neefjes zijn er gelukkig heel blij mee!\

Liefs,
Tanja

Geschreven door:

Tanja van Hoogdalem

Hi! Ik ben Tanja en ik ben gek op een creatief interieur. Ik houd van planten, DIY-projecten en alles wat met interieur te maken heeft. Naast interieur heb ik een passie voor fotografie en deel ik regelmatig foto’s van mijn hond Rocco. Speels, licht en groen, zo zou ik mijn huis omschrijven. Hier en op mijn blog deel ik mijn passie voor interieur en hoop ik jullie te inspireren!

Volg ons en mis niets!