Houten wandbord bij werkplek met roze muur

Maak zelf een wandbord van hout

Zelf een houten wandbord maken is zo makkelijk met dit stappenplan van Karwei. En als je de vuren latten ook nog eens op maat laat zagen in onze bouwmarkt, dan ben je al je helemaal snel klaar om te kunnen genieten van deze toffe DIY!

Een DIY houten wandbord maak je zo

Hoe maak je een wandbord? Het enige wat je moet doen is de vuren latten op het decorpaneel schroeven en voilà: je eigen houten wandbord! Leuk voor op de kinderkamer of je eigen werkkamer. In het stappenplan vind je alle eenvoudige stappen om je eigen wandbord te maken. Naast dat het bord praktisch is, kun je deze natuurlijk ook zien als een stijlvolle muurdecoratie.

Wees creatief & geef het je eigen twist

Combineer twee wandborden in dezelfde ruimte - elk in een andere kleur geschilderd - of schilder alleen de latjes waar je leuke kaarten en foto’s op kunt plaatsen. Zelfs als het wandbord klaar is, kan je deze nog unieker maken met je eigen twist. Dit houten bord voor aan de muur schroef je in no time in elkaar en is een eyecatcher in elke ruimte. Wees creatief in 15 minuten!

stap 1

Zaag de vuren latten op maat

• 4x 90cm in verstek, dit zijn de horizontale latten.
• 4x 61 cm in verstek, dit zijn de verticale latten.
• 2x 81,5cm, dit zijn de middelste verticale latten.

stap 2

Zaag het decorpaneel

Zaag het decorpaneel op maat: 61 cm x 90 cm.

stap 3

Bevestig de latten

Plaats de in verstek gezaagde latten op het decorpaneel en zet deze aan iedere zijde vast met een schroef van 20 mm x 3,5 mm. Plaats vervolgens de middelste horizontale lat en zet ook deze vast met dezelfde schroeven.
Herhaal deze stap voor de andere zijde van het decorpaneel voor extra stevigheid.

stap 4

Bevestig de plankjes

Plaats tot slot de twee plankjes op de middelste en onderste horizontale latten. Zet deze vast met 4 schroeven van 20 mm x 3,5 mm.

Style de nieuwe werkplek

Maak de werkplek met het zelfgemaakte wandbord helemaal af met leuke accessoires en meubels, zoals het bureau Teun van WOOOD en de kruk Trent. Door de wand te verven met de muurverf Vintage Roze is deze mooie werkplek klaar voor plezier en om trots op te zijn. Geef elke ruimte in je huis de rust die nodig is om te kunnen genieten!

Heb je zin in meer DIY-projecten? Bekijk snel andere zelf-maak ideeën..

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!