Maak een houten kapstok van horizontale latjes

Maak een houten kapstok van horizontale latjes

Heb je een uitgebreide jassenverzameling of een groot gezin? En wil je iets nieuws in de hal? Dan word je vast blij van deze kapstok, want vanaf nu kun je alle jassen in de hal netjes en overzichtelijk ophangen. Onze latten kapstok neemt niet alleen weinig ruimte in, maar ziet er ook nog eens érg stijlvol uit. Wil je ook zo’n toffe wandkapstok voor in de hal zelf maken? Ga aan de slag met ons DIY stappenplan en in minder dan twee uur heb je je eigen houten kapstok!

stap 1

Op maat zagen

Laat alle latten die je nodig hebt eenvoudig op maat zagen bij KARWEI. Erg handig en met je KARWEI KAART is dit ook nog eens helemaal gratis!

stap 2

Verf de latten

Verf de twee latten van 202,5 cm (I) in de kleur van de muur, waarop je de kapstok straks gaat monteren.

stap 3

Schroef de latten aan elkaar

Leg de latten A t/m I in de juiste positie zoals op de afbeelding is aangegeven. Boor alle gaatjes voor met een 2 mm boortje. Schroef vervolgens de latten aan elkaar vast met de 25 mm schroeven.

stap 4

Bevestig de jashaken

Boor de gaten (5 mm boortje) voor de jashaken op de gewenste posities. Kies zelf ook hoeveel jashaken je wilt hebben op de kapstok. Schroef de jashaken via de achterzijde vast op de latten.

stap 5

Plaats de kapstok tegen de muur

Zet het houten raamwerk tegen de muur. Laat de geverfde I-latten met de onderkant op de plint of op de vloer steunen. Boor de gaatjes voor in het hout (2 mm) en daarna in de muur (10 mm). Steek de pluggen in de muur en schroef de kapstok vast aan de muur.

stap 6

Verf de schroeven

Maak de kapstok helemaal af en verf de schroeven in I-latten ook in dezelfde kleur als op de I-latten.

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.