Houten babygym

Houten babygym maken

Oh-oh-oh, wat houd ik van hout. Het is niet alleen voordelig, maar ook makkelijk te bewerken én je kunt er alle kanten mee op. Kijk nou naar de DIY van vandaag; met 4 latten en een bezemsteel maak je een heuse babygym.

Een babywat?

Mocht je zelf (net als ik) niet ‘in de baby’s zitten’, dan kun je alsnog inspiratie opdoen door deze DIY. Je kunt het frame namelijk ook gebruiken als kledingrek (kies dan voor langere latten) of maak een tent voor je neefjes/nichtjes/buurtjes. Alles kan!

DIY-houten-babygym-1-e1500630327226
stap 1

Begin met het boren van een gat in je planken

Ik heb op 5 cm vanaf de bovenzijde een stip gezet en heb hier een gat met een doorsnede van 22 mm geboord. Boor ook 6 kleine gaatjes verdeeld over de lengte van je bezemsteel. Dit is om de speeltjes op te kunnen hangen. Schuur na het boren de gaten mooi glad.

DIY-houten-babygym-2
stap 2

Boor in elke duvel een klein gaatje

Voor het boren van de grote gaten in de latten, heb je een houtboor van 22 mm nodig. Daarnaast heb je duvels nodig om de draden te bevestigen. Boor in elke duvel een klein gaatje in het midden met een boorkop van 2 mm. Klinkt misschien lastig, maar het gepriel valt mee en het gaat verrassend eenvoudig. Let wel op je vingers!

DIY-houten-babygym-3
stap 3

Verven

Hoewel ik blank hout erg mooi vind, heb ik besloten om deze babygym van een kleurtje te voorzien. Omdat ik niet veel verf nodig heb én voor een matte look wil gaan, heb ik twee testpotjes van Le Noir & Blanc gebruikt. Dit is muurverf, maar werkt net zo prima.

DIY-houten-babygym-4
stap 4

Schuif aan weerszijden twee latten over de bezemsteel

Om er zeker van te zijn dat de latten niet van de steel schuiven, kun je aan de uiteindes een gat boren en hierin een duvel steken. Het kostte echter heel veel kracht om de latten op de steel te krijgen, dus deze extra maatregel is wellicht overbodig.

DIY-houten-babygym-5
stap 5

Touwtje spannen

Om ervoor te zorgen dat de poten van de babygym op hun plek blijven, heb ik aan weerszijden een touwtje gespannen. Dit heb ik gedaan door een klein gaatje in de latten te boren en het touwtje door deze gaatjes en de duveltjes te spannen. Eventueel kun je de duvels een likje verf geven, maar ik vind het mooi op deze manier.

DIY-houten-babygym-6
stap 6

Touw bevestigen

Om de speeltjes op te hangen, heb je 6 gaten (dit is natuurlijk afhankelijk van het aantal speeltjes) in je bezemsteel geboord. Trek het touwtje waaraan je speeltjes bungelen door de steel en zet deze aan de bovenzijde vast met een duvel.

DIY-houten-babygym-7
stap 7

Naai met naald en draad het (gevlochten) touwtje vast aan de knuffels

Ik heb gekozen voor een mix van houten gordijnringen en vrolijke knuffeltjes. Deze laatste heb ik gekocht bij het alom bekende rookworstenwarenhuis. Naai met naald en draad het (gevlochten) touwtje vast aan de knuffels, zodat je ze op kunt hangen. Alle overige materialen (exclusief het touw en de naald en draad) zijn te koop bij de bouwmarkt.

Benodigdheden

Maak de ‘fitnessruimte’ van je baby extra comfortabel door een zacht schapenvachtje op de vloer te leggen. Ga je zelf aan de slag met het maken van een babygym? Laat dan het resultaat zien op Instagram. Gebruik hiervoor #KARWEI en wie weet zie je jouw foto terug op onze Throwback Thursday.

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.