Reageerbuisje met bloemen als hangvaasje

Hangvaasje maken

Een reageerbuisje met bloemen; een leuk DIY-idee voor een schattig hangvaasje. Dit vaasje is een gemakkelijke DIY die je in een paar simpele stappen thuis zelf ook maakt! In het stappenplan hieronder wordt precies uitgelegd hoe je zelf dit soort hangvaasjes maakt.

Reageerbuisje met bloemen

Je kunt ervoor kiezen om één reageerbuisje met bloemen in het houten latje te plaatsen, maar je kunt er natuurlijk ook meer gebruiken om meer hangvaasjes te maken.

stap 1

Zaag het latje op de gewenste maat

Zaag eerst het latje af op de gewenste maat. Hier is gekozen voor 20 cm. Je kunt het latje natuurlijk ook groter of kleiner maken. Dat hangt allemaal af van hoe groot je het hangvaasje wil maken.

stap 2

Boor twee gaten

Boor vervolgens aan de twee uiteinden van het latje twee kleine gaten om het touw doorheen te kunnen halen en maak met een decoupeer- of gatenzaag in het midden een gat waar het reageerbuisje straks in komt te hangen. Je kunt ook meerdere gaten zagen als je meerdere hangvaasje in het latje wil plaatsen.

stap 3

Haal het touw door het latje

Dan kun je nu met touw het ophangsysteem gaan maken. Haal het touw eerst aan de linkeronderzijde van het latje naar boven en maak aan het uiteinde van het touw een goede knoop. Dit zorgt ervoor dat het touw straks niet meer door het gaatje heen kan.

stap 4

Maak het ophangsysteem af

Stop vervolgens het andere uiteinde van het touw in de rechterbovenzijde van het gat en maak ook hier aan de onderzijde een goede knoop ter bevestiging en knip het overige touw af. Ook hier geldt weer: hoe langer je touw hoe langer het ophangsysteem wordt. Dit hangt dus af van hoe hoog of laag je het vaasje uiteindelijk wilt ophangen.

stap 5

Geef je hangvaasje een persoonlijke touch

Tot slot kun je dit DIY-idee nog een persoonlijke touch geven door de hanger een mooie kleur of patroon te geven en laat het met een passende bloem goed blenden in de rest van je interieur!

Benodigdheden

Materialen (4)
Gereedschappen (1)

DIY-idee voor woonaccessoires

Naast deze leuke hangvaasjes hebben we meer DIY-ideeën voor woonaccessoires. Maak bijvoorbeeld ook deze handige kruidenbakjes voor in de keuken.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!