DIY boekenkastje op wielen in kinderkamer

DIY boekenkastje op wielen

Een handig kastje waar alle boeken in kunnen worden opgeborgen en wat gemakkelijk te verplaatsen is? Ideaal voor op een kinderkamer toch? Voor deze makkelijke DIY heb je niet veel nodig en je hebt hem in een paar uur gemaakt! Hier is het DIY boekenkastje uitgevoerd in een vierkant formaat maar je kunt hem natuurlijk naar eigen wens ontwerpen en op maat maken!

stap 1

Bepaal de afmetingen

Maak een ontwerp of schets voor het boekenkastje en bepaal hoe diep, hoog en breed je het kastje wilt maken. Bedenk ook hoe je de vakverdeling wilt maken. Ik koos voor een hoogte en breedte van 90 cm en een diepte van 25 cm.

Hout op maat gezaagd door Karwei voor DIY kinderboekenkastje
stap 2

Laat de planken op maat zagen

Laat de planken op maat zagen bij de zaagafdeling van de bouwmarkt of zaag de planken zelf op maat met een cirkelzaag.

stap 3

Schroef de planken vast

Begin met de ombouw van het boekenkastje en schroef de planken aan elkaar vast met een boormachine. Je kunt de gaten eventueel voorboren met een houtboortje.

Tip!

Met onze Rotadrill MDF-schroeven voorkom je verdikking en scheuren in het hout. En hoef je niet voor te boren!

DIY kinderboekenkastje op wielen
stap 4

Bevestig de planken aan de binnenkant

Bevestig dan de planken aan de binnenkant door ze van buitenaf vast te schroeven. De delen die je niet vast kunt schroeven lijm je vast met houtlijm. Schuur de randen van het kastje glad met schuurpapier.

Flexa verf voor DIY boekenkastje
stap 5

Schilder de plankjes

Schilder een aantal plankjes in een fris kleurtje met wat restjes lak die je misschien nog hebt staan. Ik schilderde aan de zijkant van het kastje ook een vlak met schoolbordverf.

DIY boekenkastje op wieltjes stappenplan
stap 6

Bevestig de wieltjes

Bevestig nu de wieltjes aan de onderkant van het boekenkastje. Het boekenkastje is klaar om gevuld te worden!

Zowel mooi als handig!

Ik maakte dit boekenkastje op wielen voor mijn neefje Charlie. Het kastje staat nu naast zijn bed maar kan gemakkelijk worden verplaatst door de wieltjes. Tegen de donkergroene muur komt het lichte hout van het boekenkastje erg mooi uit! Charlie maakte gelijk een tekening op het vlak in schoolbordverf. Zelf noemde hij het een laboratorium tekening. Mijn neefje is gek op dieren en dan met name dino’s. Toen ik de goudkleurige leguaan en de apenvaas bij Karwei zag, moesten deze uiteraard mee! Het kamertje van Charlie was al erg gezellig maar is nu nog iets meer af met het handige boekenkastje. Fijn als alles zo mooi samenkomt en ook nog is praktisch is!

Geschreven door:

Marij Hessel

Hi! Ik ben Marij Hessel, stylist, verzamelaar en het gezicht achter de blog en shop “MY ATTIC”. Hier komen mijn liefde voor interieur, vintage, kleur, zelfmakers en groen samen. Bij Karwei geef ik je graag inspiratie op het gebied van wonen, klussen en DIY projecten. Enjoy!

Volg ons en mis niets!