Zelf een loungehoek maken van oude pallets - Karwei

Creëer een loungehoek van oude pallets

Zelf een loungehoek maken kan heel simpel en goedkoop zijn. Maak een loungehoek met oude pallets. Creëer met deze tips een heerlijk loungehoekje in je tuin of op je balkon.

Van oude pallet tot loungehoek

Je kunt in een handomdraai een heerlijke loungehoek op het balkon maken. Wat heb je daarvoor nodig? Een oude pallet van de boer (of via Marktplaats) en lekkere dikke palletkussens.

Voor deze setting zijn er twee pallets gebruikt. Deze doen nu dienst als onderstel van de loungebank. De muur gebruiken we hier als basis waar de rugkussens tegen aan kunnen liggen. Heb je dit niet? Gebruik dan twee pallets die als rugsteun fungeren. Zorg er dan voor dat je de pallets stevig aan elkaar bevestigt. Omdat deze loungehoek op het balkon hoog en droog staat, kan het gewoon op de ondergrond geplaatst worden. Ben je van plan deze loungebank in de tuin te plaatsen? Monteer er dan stoere wielen onder om te voorkomen dat het hout snel gaat rotten!

Tip!

Met onze Rotadrill unischroef voorkom je het splijten van hout. Wel zo mooi!

De palletkussens zijn speciaal gemaakt om van een pallet een fijne zitplek te maken. Deze kussens hebben namelijk de afmeting van een gemiddelde pallet (120×80 cm). Nu is er hier een hoekje gecreëerd met twee pallets, maar als de ruimte het toelaat kun je natuurlijk helemaal losgaan en variëren in de grootte van de loungebank.

Nu kan het genieten bijna beginnen. Om je drankje en lekkers kwijt te kunnen, kun je van een groot dienblad nog een bijzettafeltje maken. Zo staat je drankje binnen handbereik en hoef je voorlopig de loungehoek niet meer uit. 😉

We hebben meer inspirerende ideeën handige DIY-tips voor in de tuin of op jouw balkon. Maak van jouw buitenruimte een plek waar je heerlijk kunt vertoeven tijdens zonnige of minder zonnige dagen.

Benodigdheden

Gereedschappen (1)

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.

Volg ons en mis niets!