Zo creëer je een Festival Hangout in jouw achtertuin

Festival hangout in je achtertuin

Je bent op zoek naar tuin inspiratie en houd je van de festivalsfeer? Voor de gezelligheid van een foodfestival hoef je de deur niet meer uit: creëer gewoon jouw eigen ‘Festival Hangout‘! Rond borreltijd, als de temperatuur nog steeds aangenaam is, is je achtertuin dé plek waar je vrienden en familie ontvangt. De biertjes staan koud en op de achtergrond klinkt relaxte muziek. Hier geniet je tot in de kleine uurtjes van gezelligheid met elkaar.

Easy-going en sfeervol: dé plek om je vrienden te ontvangen

Zomerse dagen breng jij door in een easy-going tuin, die in het teken staat van borrelen, eten en relaxen. Hoe meer vrienden, hoe meer gezelligheid; bij jou staat de (tuin)deur altijd open. Want door de losse inrichting van je tuin kan er altijd een stoel of tafel bijgeschoven worden.

Een mix & match-verzameling van verschillende meubelen zorgt voor een relaxte festivalsfeer. Loungematrassen, zitkussens, krukjes en lichtgewicht fauteuiltjes staan hier losjes naast en door elkaar. Er is een vuurplaats om lekker omheen te zitten en er staat een makkelijke DIY klaptafel waaraan iedereen kan aanschuiven. Benieuwd naar meer DIY’s voor jouw tuin? Bekijk ze hier.

Vuurtje stoken doe je in een buitenkachel of vuurkorf, het liefst zo’n stoer, tikkie roestig exemplaar. Dat is makkelijk én gezellig!

Tuintip: Veilige vuurplaats

Bij een festival hangout is een vuurtje onmisbaar. Zorg wel dat de vuurkorf op een vlakke ondergrond staat. Steek hem aan met aanmaakblokjes en gebruik nooit (was)bezine, spiritus of andere brandbare vloeistoffen. Houd een emmer water of zand binnen handbereik en doof het vuur ’s avonds als je de tuin verlaat.

Alsof je vanuit je huis zó een stadspark in stapt: dat is de sfeer van jouw Festival Hangout-tuin. Die nonchalante, hippe sfeer zet je neer met een zorgvuldig uitgekozen mix van meubelen en materialen.

De basis van je Festival Hangout tuin

Met bestrating en schuttingdelen creëer je verschillende zones in je tuin. Kies voor verschillende materialen die je naast elkaar gebruikt. Gebeitst hout naast bamboe en onbehandeld hout. En grind en vlonders afgewisseld met gras en tegels. Op de plek waar je eet zijn keramische tegels een uitkomst. Ze zijn makkelijk schoon te onderhouden omdat vet en vuil niet kunnen hechten.

Een lange tafel waaraan plaats is voor iedereen is natuurlijk ideaal. Maar als je minder ruimte hebt, is een uitklapbare tafel een perfecte oplossing. Met makkelijk verplaatsbare krukjes en lichtgewicht fauteuiltjes zorg je in elke zone van je tuin voor voldoende zitruimte. Leg een of meer vloerkleden in het gras of op je terras. Met gekleurde lampionnen en véél lichtjes maak je die fijne festivalsfeer af!

Ga je toch liever voor een wat strakkere tuin? Of wil je tips over het creëren van een achtertuin met Ibiza vibes? Bekijk dan meer tuinideeën van Karwei. Tuin inspiratie genoeg!

Shop de Festival Hangout look

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!