Binnenkijken: het stoere interieur van Marieke Reintjes - Karwei

Het stoere interieur van @mariekereintjes_

Even binnenkijken bij iemand anders kan je veel wooninspiratie geven. Door even goed naar het interieur te kijken bij andere mensen thuis, bedenk je misschien ook ideeën voor jouw eigen interieur. In dit artikel kun je even binnenkijken in het huis van Marieke Reintjes. Marieke laat je haar stoere interieur zien, kijk je mee?

Binnenkijken bij Marieke Reintjes

Kom je even binnenkijken voor wat wooninspiratie? Leuk! Mijn naam is Marieke Reintjes, 46 jaar. Ik woon met mijn man Bart 49 en 2 dochters, Eefje van 18 en Jasmijn van 15 jaar, met veel plezier in ons huis. Eind jaren 20 is ons huis gebouwd en staat in een prettige woonwijk aan de rand van Nijmegen.
Stoer interieur

Wit als basis

Mijn woonsmaak is een witte basis aangevuld met zwarte en grijze accenten. Ik houd erg van natuurlijke materialen zoals katoen, linnen, verweerd hout. Industriële elementen vind ik net die stoere touch geven, geweldig!

Ons huis is met de nodige aanpassingen van de laatste jaren een fijn familiehuis geworden op een prachtlocatie!

Wooninspiratie: fijne leefkeuken

De keuken is een fijne plek waar wij veel tijd doorbrengen met ons gezin en familie & vrienden. Aan de grote eettafel wordt lekker gegeten, gedronken, huiswerk gemaakt etc. Het kleurenpallet is net als op de andere plekken in huis licht gehouden met als tegenhanger een stoere zwarte muur. De lampenpendels die wij zelf maakten, hangen met snoeren nonchalant aan steigerbuizen. Die hebben wij op maat gemaakt en de pendels er vervolgen omheen gehangen. Overtollig snoer wordt door klemmetjes bij elkaar gehouden. Er bleef een stukje steigerbuis over en wij vonden het zonde om dit weg te gooien. Wij hebben dit dus aan de muur bevestigd en het is de hangplek geworden voor de houten planken. Ik vind dit vergrijsde hout een prachtige kleurencombi met het zwart van de krijtbordverf op de muur. Daarop wisselt een leuke quote zich af met de dagelijkse boodschappen. Ernaast staat een ijzeren rek volop met servies etc. Dit past helemaal in de stoere en industriële stijl waar ik zo van houd!

Stoer interieur met steigerbuizen

Aan de zijkant van het aanrecht was wat loze ruimte. Dit is opgevuld met de stoere zwarte steigerbuis van Karwei. Deze is op maat gemaakt en biedt ruimte voor nog meer planken, theedoeken etc. Een mooi contrast met de strakke keuken! De stoelen zijn allemaal verschillend, dit geeft een speels effect. Ze variëren van Eames replica tot houten stoeltjes van de kringloop en onze laatste aanwinst de zwarte stalen stoel 'Dennis'.

Lekker warm

De gashaard hebben wij twee jaar geleden laten installeren, voorheen zat hier een oude haardopening, maar dan opgevuld met kaarsen. Ook gezellig! Eerder creëerden wij links van die opening al een bankje voor de televisie en wat leuke accessoires. Maar toen eenmaal de gashaard kwam, hebben we aan de rechterkant hetzelfde bankje gemaakt. Zo creëer je een extra plek om te zitten, maar ook is ook erg leuk om spulletjes te decoreren! Alles is zelf gemaakt van cellenbetonblokken, gestuct en gewit met spierwitte latex. Allemaal verkrijgbaar bij Karwei!

Een stoere twist in een basic interieur

De zitkamer is in het hart van het huis. Tegenover de haard staat een lichtgrijze bank van Loft uit Arnhem en de zwarte stoel Dennis. Het zwarte kussen en plaid horen bij elkaar. Ook hier is hetzelfde kleurenpallet weer gehanteerd. De grijze poef is superhandig als bijzettafel. De houten plank dient als onderzetter voor het grijze stoere en eenvoudige aardenwerk servies. Het smalle houten bankje kocht ik afgelopen kerst via een contact op Instagram en geeft voldoende plek aan een kopje koffie of een leuke accessoire! De doorgang van de middenkamer naar de voorkamer is sinds afgelopen zomer gescheiden door een zichtbare draagbalk. Hier hebben wij bewust voor gekozen. Het geeft net een stoere twist aan het interieur. De balk is geschilderd met matte verf die ik in de kleur “avond” liet mengen bij Karwei.

Sfeervolle voorkamer

In de voorkamer van het huis staat onze favoriete sofa, het hele gezin zit of ligt daar graag. Enerzijds om huiswerk te maken en te leren, anderzijds om lekker een boek of tijdschrift te lezen. Boven de sofa hangt de muurlamp 'Thijs', deze is superhip en strak. Deze lamp komt op meer plekken in huis terug vanwege zijn mooie en eenvoudige uitstraling. De verlichting geeft prachtig, helder licht en is dus functioneel, maar het kan ook sfeervol licht worden omdat de verlichting dimbaar is. Als handige bijzetter een zwarte kruk met stoere uitstraling. Een lekkere plaid en fijne kussens erbij maakt het geheel comfortabel. Wit gecombineerd met een stoere grijze kelim geeft het een speels contrast.

Stoere kinderkamer

Ook de kinderkamer moest rustig en functioneel zijn, maar past ook bij het stoere interieur van de rest van het huis. Hoe roze het eerst was, hoe meer het nu in balans is met de rest van het huis. Het metalen rek dat op de wandschap staat is van Karwei en was al zwart, dat past dus precies in het plaatje. Dit opbergrek is superhandig voor mooie plaatjes en foto`s, maar ook voor de schoolnotities en belangrijke dagelijkse dingen.

Oase van rust in de slaapkamer

Onze slaapkamer is een oase van rust, niet te veel accessoires of meubelen. En eenvoudig wit beddengoed met een stoere grijze sprei. Naast het bed staan twee oude houten krukjes van “Van Dijk&Co” en een simpele zwarte stalen ladder met een hanglamp. De simpele papieren lampbol maakt de sfeer compleet. Het geeft het geheel een Scandinavische basic look. Als raambekleding maakten wij houten luiken op maat en schilderden deze wit. Deze luiken houden licht goed buiten en geven een rustige uitstraling!

Leuk dat je kwam binnenkijken!

Leuk dat ik jullie even kwamen binnenkijken in mijn stoere interieur! Hopelijk geeft dit je wat wooinspiratie. Benieuwd waar ik me nog meer te bezig houd? Volg me dan op Instagram onder de naam @mariekereintjes_

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!