Marij test uit: stalen binnendeur op maat

Marij test uit: stalen binnendeur op maat

Binnendeuren, iets waar je misschien niet direct aandacht aan besteed wanneer je een huis hebt gekocht. Tenminste, dit geldt voor mij persoonlijk wel… Ruim 9 jaar geleden alweer is het dat ik en mijn vriend ons eerste huis kochten waar we nu nog steeds wonen. Destijds jeukten mijn handen om aan de slag te gaan en een frisse wind door het huis te halen! Ik stoorde mij op dat moment niet aan de binnendeuren. Dit veranderde (net als mijn smaak) met de jaren en ik vond vooral de deur van de woonkamer naar de hal niet meer passen bij ons interieur. Daarom kozen we voor een staal-look deur van Karwei. In deze blogpost laat ik je zien wat een verschil zo’n nieuwe binnendeur kan maken!

Van landelijk naar modern

De desbetreffende binnendeur die er al in zat toen wij dit huis kochten, was eigenlijk vrij landelijk door de kleine raampjes. Nu is er niets mis met de landelijke stijl maar mijn persoonlijke smaak is het niet! Ik stond er tot voor kort nooit zo bij stil dat deze deur zo bepalend was voor de woonkamer, ik was er denk ik een beetje aan gewend geraakt. Toen we steeds vaker stalen deuren voorbij zagen komen in magazines en in woonprogramma’s op tv, dachten we: “is dat niet iets voor ons?”.

Staal-look deur op maat

Op de site van Karwei vond ik verschillende mooie en betaalbare opties maar mijn oog viel al snel op de staal-look deuren van Arne & Bodil. De deuren zijn verkrijgbaar in verschillende standaardmaten die je aan kunt klikken tijdens het keuzeproces. Ook kun je kiezen uit een opdek- stomp- of schuifdeur. Uiteraard kies je ook de juiste draairichting en als laatst nog een bijpassende deurkruk. Nadat ik het keuzeproces had doorgelopen kon de deur worden besteld. Ik kon niet wachten!

Deurkozijn schilderen

Na ongeveer 4 weken na mijn bestelling werd de deur bij ons thuis afgeleverd en het was zeker geen teleurstelling! Het fijne aan deze staal-look deur is, je hoeft er zelf niets meer aan te doen! De deur is compleet afgelakt en het glas en slot zijn ook al voor je gemonteerd. Daar word ik nou blij van… Mijn vriend kon niet wachten en demonteerde de oude deur dezelfde dag nog. Maar voor de nieuwe deur gemonteerd kon worden, was er nog een ander klusje te klaren: het deurkozijn! Om de staal-look deur mooi in het geheel te laten passen wilde ik het witte deurkozijn, zwart schilderen. Als eerst maakte ik het kozijn goed schoon waarna ik het schuurde zodat de nieuwe lak goed zou hechten. Na het schuren moest het kozijn weer schoon en stofvrij worden gemaakt en daarna plakte ik alle muren, het glas boven de deur en de vloer nauwkeurig af. Na de metaallak goed te hebben geroerd ging ik alle randjes en hoeken af met een kwast. Daarna schilderde ik het overgrote deel met een lakroller voor een streeploos resultaat. Ik schilderde het deurkozijn twee keer en liet de lak goed uitharden.

Hulp nodig bij het monteren?

Nadat de metaallak goed was uitgehard was het tijd om de mooie nieuwe deur te monteren! Ik schakelde hiervoor de hulp van mijn vriend in, die is daar net wat beter in dan ik ;) Het monteren van de deur ging erg snel omdat de staal-look deur natuurlijk kant-en-klaar wordt geleverd. Het was dus alleen een kwestie van ophangen en hier en daar wat bijstellen in hoogte zodat de deur perfect zou passen in het zwarte kozijn. Heb je nou geen hulp of handige partner bij de hand? Dan is er gelukkig Karwei Klusservice waar je kunt kiezen voor klusservice van ramen en deuren. Jouw nieuwe deur wordt dan perfect gemonteerd door een vakman wat jou dan weer tijd en misschien wel frustraties scheelt! Wat een uitkomst…

Zo'n verschil kan een nieuwe binnendeur maken

Dat een nieuwe binnendeur zo’n verschil zou maken had ik vooraf nooit gedacht! Deze moderne staal-look deur geeft zo’n andere look aan onze woonkamer, de deur is nu een echte eyecatcher geworden… De deur heeft een luxe uitstraling door de matte finish en strakke lijnen waardoor onze woonkamer opeens veel chiquer is geworden! De deur van de voorraadkast kreeg ook een zwarte deurkruk zodat deze goed past bij het totaalplaatje. Ik ben ontzettend blij met deze aanwinst in ons interieur! Eigenlijk verbleken nu wel alle andere binnendeuren in huis vergeleken met dit mooie exemplaar.

Geschreven door:

Marij Hessel

Hi! Ik ben Marij Hessel, stylist, verzamelaar en het gezicht achter de blog en shop “MY ATTIC”. Hier komen mijn liefde voor interieur, vintage, kleur, zelfmakers en groen samen. Bij Karwei geef ik je graag inspiratie op het gebied van wonen, klussen en DIY projecten. Enjoy!

Volg ons en mis niets!