De 4 nieuwste behang trends van 2020

De 4 nieuwste behang trends van 2020

Wil jij regelmatig je interieur veranderen en nét wat verder gaan dan een wandje schilderen? Kies dan voor een nieuw behang. En geen zorgen: met vliesbehang hoef je niet aan de slag met een behangtafel en grote potten lijm. Je lijmt de muur in en behangt direct vanaf de rol. Ook voor het verwijderen heb je geen afstomer nodig. Daarom ben jij voor 2020 on a roll met de nieuwste behangtrends!

Trend 1: Fotobehang

Een posterformaat voor een mooie afbeelding is zo beperkt, vind je niet? Pak het daarom grootser aan met fotobehang. Bekleed een wand met een mooie natuur foto zoals deze Scandinavische bergen, of een zwart-wit afbeelding van palmbomen.

Trend 2: Grafisch Art Deco

Uitgesproken prints en kleuren vragen om de juiste basis in je interieur. Combineer bijvoorbeeld okergeel met grijs voor een sfeervol effect, en kies voor een tijdloos meubel in een warme kleur. Zo breng je meer balans in je kleurrijke interieur. Bekijk al ons retrobehang.

Art Deco in je interieur staat altijd stijlvol. Je maakt een Art Deco interieur compleet met een geometrische print op de muur, zoals dit roze vliesbehang met gouden lijntekening.

Trend 3: Botanische Urban Jungle

Waan je in je eigen junglepaleis met deze trend. Behang voorzien van prachtige bloemen, planten, vogels en vlinders, met een vleugje vintage. Denk aan ontdekkingsreizigers in de zestiende eeuw, die tekeningen maakten van al het exotisch dat ze tegenkwamen. Dit Adilah vliesbehang en Birds of paradise fotobehang past helemaal in deze trend. Staat extra mooi als je ook een ‘urban’ plantenjungle creëert in je woonkamer.

Trend 4: Industrieel

Houd jij wel van een tikkeltje stoer en industrieel? Als je niet in een oud fabriekspand woont - want tja, wie wél? - dan kun je jouw interieur toch makkelijk een ruig tintje geven met industrieel behang. Wil je graag de look van een onafgewerkte, bakstenenmuur? Je hebt hier geen drilboor of middeleeuws pand voor nodig, je bereikt het effect snel met dit bakstenen ‘factory’ behang.

Ben je al volop geïnspireerd door de behang trends van dit jaar, vergeet dat niet deze twee behangtips:
• Behang voor het beste resultaat bij een temperatuur tussen de 18 en 20 graden.
• Laat het behang langzaam drogen. Houd daarom de ramen dicht en zet de verwarming uit.

Weet je nog niet zeker of jouw behangkeuze ook de juiste is? Haal dan gewoon onze behangstalen in de bouwmarkt en bekijk deze vervolgens rustig thuis.

Misschien vind je dit ook leuk?

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!