3 ideeën voor je themafeest

3 ideeën voor je themafeest

Je bent jarig en je wil een feest geven. Maar niet zomaar een feest; een themafeest! Niets zo leuk als een themafeestje om je verjaardag goed te vieren. Van jungle fever tot golden theme party: we hebben de leukste ideeën voor een themafeest voor je op een rijtje gezet.

1. Themafeest: Festival vibes

Wil je het liefst buiten een themafeest geven? Dit relaxte thema is niet alleen heel laidback, maar ook erg gezellig. Door een bonte verzameling van allerlei soorten meubels – grote kussens, loungematrassen en krukjes – creëer je een ongedwongen festivalsfeer in je achtertuin. Door de losse inrichting met lichtgewicht meubels, die je makkelijk inklapt, uitschuift en verplaatst (inclusief de barbecue) is er altijd plek voor iedereen. En als de zon ondergaat mag een vuurkorf natuurlijk niet ontbreken.

Voor extra knusheid kun je vloerkleden neerleggen in het gras of op je terras. En met gekleurde lampionnen en lichtjes maak je dat festivalsfeertje helemaal compleet. Eén ding is zeker: dit chille feestje gaat door tot in de late uurtjes.

2. Themafeest: Jungle fever

Tover je huiskamer om in een heuse jungle. Bij deze relaxte sfeer gaat het om overdaad: veel tropisch groen, groene planten, dierenprints, groene kleden en groene ballonnen aan de muur. Mix en match er op los met dierenprints en felle kleuren en geniet van je eigen mini-jungle!

Ook leuk aan dit thema: je kunt het makkelijk verhuizen naar buiten. Zet wat palmbomen en groene planten neer, creëer afscheidingen met rieten- of bamboematten en hang een paar hangmatten op. Met kleurrijke kussens en houten bankjes zorg je voor genoeg zitplek. Zo staat niets je in de weg voor een swingend feestje!

3. Themafeest: Golden theme party

Niets zo classy als een golden theme party! Vraag je gasten om een feestelijke outfit aan te trekken en zorg voor gouden confetti, goudgetinte hapjes en veel champagne (met bladgoud als het even kan natuurlijk). Spuit met een busje goudverf jouw wijn- of champagneflessen goud voor het feestelijk tintje. De hapjes en drankjes serveer je op een luxe gouden schaal.

Je huiskamer transformeren in een gouden paleis is zó gedaan. Plak bijvoorbeeld gouden muurstickers op de muur en zet gouden beeldjes en kandelaren neer. Met gouden slingers maak je de look helemaal af. Echt een feest voor de luxe paardjes!

Met deze ideeën creëer je zo een gezellig themafeest! Voor welk thema ga jij?

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!