Ieder jaar werken de Flexa kleurspecialisten samen met design experts wereldwijd om een beeld te krijgen van de aankomende trends die onze levens vorm gaan geven en identificeren ze de Kleur van het Jaar.

De kleur voor 2022, Bright Skies™, is een luchtige, lichtblauwe tint. Fris, open en goed voor de geest. Het weerspiegelt de grenzeloze lucht om ons heen, haalt een vleugje natuur naar binnen en brengt elke leefruimte tot leven. Het is ook een kleur die goed past bij veel andere kleuren: van zachte neutrale tinten tot vrolijke felle kleuren.

Bekijk hier de kleur van het jaar

In de woonkamer

Door een nis in net een andere toon uit het Studio Palet te schilderen, benadruk je op een subtiele manier de nis en je accessoires maar is de ruimte wel één geheel.

Voor

Na

Creatieve werkplek

De Studio Kleuren zijn niet alleen voor de slaapkamer of woonkamer, ze geven warmte en frisheid aan elke ruimte, zoals bijvoorbeeld ook je werkplek.

Voor

Na

In de keuken

Licht beïnvloedt onze favoriete kleuren. De ligging van de kamer, het tijdstip op de dag en of er daglicht of kunstmatig licht is, zijn van invloed op hoe de kleur eruitziet op je muur. Is er de hele dag zonlicht of alleen ochtendlicht? Is er alleen middagzon of weinig daglicht? Test je kleur thuis om deze te zien op verschillende tijdstippen.

Voor

Na

In de slaapkamer

De slaapkamer, ongeacht de vorm of grootte, moet een kalme, comfortabele en rustgevende sfeer uitstralen. Een privé-plek waar je kunt ontsnappen aan de buitenwereld. Met deze twee tinten in verticale banen creëer je dit. Tevens lijkt de kamer visueel hoger.

Voor

Na

FLEXA HELPT JE BIJ IEDERE STAP

1.TEST JE KLEUREN
Als je een selectie hebt gemaakt van je favoriete tinten, dan is er geen betere test dan de werkelijke verfkleur op je eigen muur zien. Een kleur kan in elke ruimte weer anders uitpakken, bijvoorbeeld door lichtinval. De Flexa Kleurtester met ingebouwd mini-rollertje is eenvoudig te gebruiken, zo kan je exact zien hoe de kleur zal staan.

2.KIES JE VERFSOORT
Vervolgens sta je voor de glansgraad keuze. We hebben een brede selectie voor ieder oppervlak. Van muren, tot hout en metaal. Alle verflijnen hebben een ongeëvenaarde kleurdiepte en zorgen er voor dat je interieur er langer fantastisch uitziet. De Kleur van het Jaar en het bijbehorende palet is te mengen in verschillende Flexa collecties, verkrijgbaar bij de bouwmarkt.

3.WORD CREATIEF
Na het kiezen van de kleur, de juiste glansgraad en verf, begint het leuke werk. Op Flexa.nl vind je tips en makkelijk te volgen stap-voor-stap adviezen om mooie nieuwe looks te bereiken. Welk type project je ook doet, we zijn er om je te helpen om je huis in jouw stijl te maken.

Recent bekeken