Tips voor het versieren van je kerstboom

Tips voor het versieren van je kerstboom

Het is weer december: tijd voor de kerstboom dus! Elk jaar haal ik een kerstboom in huis, maar dit jaar een extra grote. Ik woon nu namelijk in een huis met een hoog plafond en ik kan daarom een extra grote kerstboom kwijt, hoe leuk is dat! Een flink gesleep, maar als hij eenmaal staat is het resultaat daar ook. Zeker met de extra lichtjes in huis en de heerlijke dennengeur. Ik zocht de mooiste kerstboomhangers uit en ging aan de slag met het decoreren! Je kan ook voor een kunstkerstboom gaan, deze zijn tegenwoordig haast niet te onderscheiden van een echte. Het voordeel hiervan is natuurlijk ook dat je deze jaren kan hergebruiken. Bij Karwei verkopen ze enorm veel soorten kunstkerstbomen.

Mix & match de leukste decoratie voor in de kerstboom

Voor in de kerstboom koos ik verschillende soorten hangers uit om de boom mee te decoreren. Deze keer ging ik voor mooie warmen kleuren zoals oranje, wijnrood en roze. Naast de kerstballen koos ik verschillende ornamenten en leuke diertjes uit om in de boom te hangen. Het vosje is mijn favoriet aangezien het me doet denken aan mijn hond Rocco :)! Mix & match verschillende kleuren en afmetingen hangers met elkaar en combineer dit met bijpassende kerstverlichting. Zo krijgt je kerstboom een gevarieerde en speelse look!

Sterren voor het raam

De kerstboom kreeg een plekje voor mijn grote raam. Naast de kerstboom koos ik ook nog verschillende papieren sterren uit om mijn huis mee te decoreren. Het grote raam is een ideaal plekje om de papieren sterren op te hangen voor een extra feestelijk effect! Ik combineerde verschillende kleuren sterren in verschillende afmetingen met elkaar. Je kunt in de papieren sterren eventueel ook nog lampjes doen! De grote gouden ster is mijn favoriet :). Vind je het leuk om zelf aan de slag te gaan? Lees dan deze DIY ‘Maak je eigen hangende ster’.

Kerst in huis

Zoals sommigen van jullie misschien wel weten ben ik over het algemeen niet van het hele uitbundige in huis. De basis is rustig met hier en daar een roze of oranje tint. De warmte voeg ik vooral toe met natuurlijke materialen, zoals rotan en hout. Het zwart in mijn interieur geeft een mooi contrast. Met kerst mag het van mij best wat uitbundiger zijn, aangezien het toch maar voor een maandje is en ik het dan dus niet zo snel zat raak! Wel kies ik voornamelijk tinten uit hetzelfde kleurpalet zodat je toch een mooi geheel creëert en de uitstraling nog steeds vrij rustig blijft. Tijdens het maken van deze foto's stormde het buiten en regende het flink. Voor de ideale kerstlook hoop ik natuurlijk nog op een mooi en dik pak sneeuw :)!

Wat vinden jullie van het resultaat?

Liefs,
Tanja

Geschreven door:

Tanja van Hoogdalem

Hi! Ik ben Tanja en ik ben gek op een creatief interieur. Ik houd van planten, DIY-projecten en alles wat met interieur te maken heeft. Naast interieur heb ik een passie voor fotografie en deel ik regelmatig foto’s van mijn hond Rocco. Speels, licht en groen, zo zou ik mijn huis omschrijven. Hier en op mijn blog deel ik mijn passie voor interieur en hoop ik jullie te inspireren!

Volg ons en mis niets!