Flexxfloors vloerpatroon.

Doe het zelf

Vloerpatroon

1 stem

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Flexxfloors is een ideale vloerbedekking en reuze makkelijk te leggen. Het enige wat je nodig hebt is een schone gladde ondergrond. Met behulp van deze klusinstructie is de zelfklevende kunststof vloer zó gelegd. Het voelt zacht aan, is makkelijk te onderhouden, vochtbestendig, sterk, geluiddempend en verkrijgbaar in meerdere soorten. Dit keer leggen we ‘Grijs Eiken’ stroken in een blokkenpatroon, maar eigenlijk zijn bijna alle patronen mogelijk. Kijk ook op karwei.nl/flexxfloors-vloerdelen-leggen

Voor deze klus heb je nodig:

  • Materialen (1)


  • Gereedschappen (5)


tip! tip!

Kijk in de bouwmarkt of in de webshop voor een volledig assortimentsoverzicht.

stap 1
Vloerenpatroon - Stap 1

Reken uit hoeveel pakken Flexxfloors-stroken je nodig hebt. Laat Flexxfloors voor het leggen eerst 48 uur acclimatiseren in de ruimte waar het wordt gelegd. De ondergrond moet stofvrij, droog, schoon, glad, vlak en stabiel zijn. Egaliseer de vloer indien nodig, om oneffenheden te voorkomen.

stap 2
Vloerenpatroon - Stap 2

Verdeel de kamer in vier gelijke stukken door het trekken van twee haaks op elkaar staande ‘loodlijnen’. Gebruik hiervoor eventueel een slaglijnmolen. Je noemt dat een smetlijn.

stap 3
Vloerenpatroon - Stap 3

Begin in het midden van de kamer. Laat de folie nog even zitten en probeer eerst even hoe het blokkenpatroon uitkomt.

stap 4
Vloerenpatroon - Stap 4

Verwijder het beschermfolie aan de achterkant. Leg de strook met de kop tegen de eerste lijn en in de lengte tegen de tweede lijn. Wrijf vanuit het midden naar buiten over de gehele lengte van de strook.

stap 5
Vloerenpatroon - Stap 5

Sluit de volgende 5 stroken naadloos aan. Zorg ervoor dat ze allemaal met de kop tegen de eerste lijn komen te liggen en dus precies naast elkaar komen.

stap 6
Vloerenpatroon - Stap 6

Haaks op dit blok komen de volgende zes lamellen. Leg op deze manier alle hele blokken.

stap 7
Vloerenpatroon - Stap 7

Als je de muur nadert, maak je de stroken met een scherp hobbymes en de Flexxfloors-liniaal op maat. Snijd de strook in en breek deze met beleid af. Na het leggen is de vloer direct beloopbaar.