keuzehulp

Welk type vloer kies ik voor mijn woning?

Karwei heeft een ruim assortiment vloeren. Van houten vloeren tot lekker warm tapijt, voor elke smaak en elk budget. We helpen je graag een goede keus te maken, daarom hieronder een overzicht van diverse vloeren verkrijgbaar bij Karwei.

Laminaat

Ruime keus in kleur, decors en prijzen
Onze laminaatcollectie bestaat in totaal uit meer dan 50 verschillende kleuren die zijn ingedeeld in verschillende series en prijsklassen. Je kunt kiezen uit veel verschillende decors: van eiken naturel tot wit, grijs en donker grijs. Of kies voor een decor voorzien van een eigentijdse linnenlook zoals vtwonen-laminaat krijt en grafiet.

Gemakkelijk in onderhoud
Laminaat is een hygiënische vloer die eenvoudig schoon te maken is met een zachte bezem of stofzuiger. Goed onderhoud verlengt de levensduur van je vloer. Vloeren met een kunststof toplaag zijn bestand tegen dagelijkse invloeden van naaldhakken, toch kunnen scherpe voorwerpen de vloer beschadigen. Bij een bureaustoel moet je vilt onder de stoelpoten plaatsen, (zwenk)wieltjes kunnen je vloer erg beschadigen. Een vloermat onder het bureau kan dit verhelpen.
Alleen met een licht vochtige doek reinigen. Gebruik hierbij een speciale laminaatreiniger. Overmatig vochtgebruik tast de lamellen aan, dus niet nat moppen of dweilen. Stofzuig regelmatig met een borstel met zuigmond, zodat zand en ander vuil geen kans krijgt de kunststof toplaag te beschadigen. Wij adviseren het gebruik van een deurmat met anti-slip rug.
Naschuren of lakken van de vloer is niet mogelijk. Wel zijn er kleursetjes te koop waarbij een beschadiging ter plaatse kan worden bijgewerkt.

Eenvoudig zelf te leggen
Laminaat is voorzien van een klikverbinding. Hiermee kunnen lamellen eenvoudig aan de lange en korte zijde aan elkaar geklikt worden. Door de klikverbinding is demontage van de planken eenvoudig. Wij adviseren de vloer te leggen in de richting van de lichtinval.

Bekijk al het laminaat

Flexxfloors vinyl vloeren

Gemakkelijk zelf te leggen
Het Flexxfloors assortiment bestaat uit twee verschillende soorten: zelfklevende vinylvloeren en vinylvloeren met klikverbinding.

Zelfklevende vinylvloeren
Zelfklevende vinylvloeren zijn voorzien van een plakstrook aan de onderzijde van de lamel. Bij het leggen van de vloer wordt aan de achterzijde de papieren strook verwijderd zodat de plakstrook vrijkomt. Daarna kan het lamel eenvoudig op de vloer geplakt worden.

De lamellen worden op maat gesneden door middel van een hobbymes of het speciale Flexxfloors mes. Daarbij kan ook gebruik gemaakt worden van de speciale Flexxfloors liniaal. Ook kunnen de lamellen in diverse kleur- en legcombinaties (zoals visgraat) gelegd worden.

Flexxfloors met klikverbinding
De lamellen zijn voorzien van een klikverbinding waarbij de lamellen eenvoudig aan elkaar geklikt kunnen worden. De lamellen worden op maat gesneden met behulp van een hobbymes of het speciale Flexxfloors mes. Daarbij kan ook gebruik gemaakt worden van de speciale Flexxfloors liniaal.

Vochtbestendig
Flexxfloors is gemaakt van PVC kunststof en daardoor vochtbestendig. Dat is erg gemakkelijk in de badkamer, toilet of keuken. Flexxfloors biedt een uitstekende bescherming tegen oppervlakkig vocht. Daarom kunnen deze vloeren met een stofzuiger maar ook met een dweil eenvoudig worden gereinigd.

Let op: Flexxfloors is vochtbestendig maar verzeker je ervan dat de basisvloer ook vochtbestendig is!

Zeer sterk
Flexxfloors is gemaakt van PVC. Dit is een sterke kunststof die tegen een stootje kan. Het sterke materiaal is daarom geschikt voor alle ruimtes in je huis, dus ook voor de keuken en de badkamer. Daarnaast voorkomt het materiaal weerkaatsing van het geluid de kamer in en voelt het warm en zacht aan.

Bekijk alle Flexxfloors vloeren

Zeer sterk
Het kamerbrede vinyl bestaat uit een vinylschuimlaag versterkt met glasvlies en is voorzien van een transparante toplaag. Het is soepel, veerkrachtig, voetwarm en geluiddempend. De flexibele rug garandeert een vloer die jaar na jaar comfortabel blijft veren. Novilon neemt duurzaamheid serieus en garandeert dat ook door minimaal 10 en 12 jaar garantie.

Geschikt voor alle soorten vloerverwarming
Het comfort van Novilon ervaar je onmiddellijk nadat het is geplaatst. De geluiddempende werking maakt het interieur stiller en vermindert de contactgeluiden aanzienlijk. Ook zorgt de Novilon vloer voor warmte-isolatie. Het voelt nooit koud aan en bovendien zijn alle collecties geschikt voor alle soorten vloerverwarming.

Bekijk het assortiment Novilon vinyl vloeren

Houten vloeren

Natuurlijke uitstraling
Een houten vloer is gemaakt van echt hout en heeft daardoor een natuurlijke uitstraling. Houten vloeren zijn onder te verdelen in massief houten vloerdelen (van bijvoorbeeld eiken, grenen of vuren) en lamelparket.

Eenvoudig te leggen

  • Massieve vloerdelen
    Massieve vloerdelen zijn voorzien van een tong-en-groef verbinding. De vloer wordt verlijmd of vastgenageld aan de basisvloer. Daarna dient de vloer nog voorzien te worden van een olie (naturel, whitewash of andere finish).

  • Lamelparket
    Lamelparket bestaat uit een massief houten (bijv. eiken) toplaag. Deze toplaag is geplakt op een basisvloer van een andere houtsoort (bijv. vuren of grenen). Dit zorgt ervoor dat de vloer erg stabiel is en niet snel zal gaan schotelen (kromtrekken). Ook is lamelparket bij KARWEI voorzien van een kliksysteem waardoor de planken net als laminaat eenvoudig aan elkaar zijn te klikken. Lamelparket is al voorzien van een geoliede toplaag (in een naturel, whitewash of andere finish). De vloer is dus al kant-en-klaar en kan na het leggen direct belopen worden.

Duurzaam
Een houten vloer wordt met de jaren door het gebruik alleen maar mooier. Eiken houten vloeren zijn sterk (eiken is een hardhout soort) en kunnen tegen een stootje. Grenen en vuren zijn van een zachtere houtsoort waardoor butsjes en krassen eerder zichtbaar zijn. Dit geeft daarom een eigentijds doorleefd uiterlijk. Mocht je de vloer niet meer mooi vinden dan kan deze worden glad geschuurd, je hebt dan weer een vloer als nieuw.

Let op: lamelparket bestaat uit een dunne toplaag, er kan dus niet veel van worden weggeschuurd.

Makkelijk beschadigingen bijwerken
Als de vloer is geolied kan deze gemakkelijk ter plaatse worden bijgewerkt door wat olie op de beschadigde plek aan te brengen. Een gelakte vloer is wat moeilijker bij te werken, die moet worden geschuurd en voorzien worden van een nieuwe laklaag.
Goed onderhoud verlengt de levensduur van je vloer. Bescherm je vloer door een goede vloermat bij de deur te leggen om inloop van zand te voorkomen. Tevens adviseren wij je meubel- en stoelpoten met vilt te beschermen. Om bol staan van de vloer te voorkomen, dien je de zwelruimte rondom regelmatig te controleren.

Bekijk alle houten vloeren

Meer klusadvies

Klusadvies - vloeren - Hoe kies ik de juiste ondervloer? - thumbnail
Hoe kies ik de juiste ondervloer? keuzehulp
Klusadvies - vloeren - Welke kwaliteit laminaat is geschikt voor mijn situatie? - Thumbnail
Welke kwaliteit laminaat is geschikt voor mijn situatie? keuzehulp
Klusadvies - vloeren - Hoe kies je de juiste vloer? - thumbnail
Hoe kies je de juiste vloer? keuzehulp
Deze keuzehulp komt voor in