stappenplan

Hoe leg ik plinten op mijn vloer?

Heb je net een nieuwe vloer gelegd of ligt deze al een tijdje? Werk je vloer mooi af door plinten te leggen langs de kanten. Dit is een hele makkelijke klus die je binnen een korte tijd helemaal zelf kunt doen. Bekijk dit Karwei stappenplan en ontdek hoe je een hoge MFD plint met plint-pluggen legt en plakplinten plaatst.

stap 1

Plaats de plintpluggen voor een hoge MDF plint

Begin altijd bij een lange muur. Teken de punten waar je straks gaat boren af met de bijgeleverde boormal. Doe dit om de 30 à 40 centimeter. Boor de afgetekende gaatjes in en tik de plint-pluggen erin. Draai de schroef tegelijk met de plintplug, voorzichtig in de muur.

Tip!

Check verborgen leidingen met een leidingzoeker.

stap 2

Bevestig de MDF plint

Plaats in de hoeken de speciale hoekstukjes die verkrijgbaar zijn bij Karwei. Breng aan één kant van de plint kit aan en plaats deze tegen het hoekblokje, zodat je later de plint makkelijk kan demonteren. Plaats de MDF plint over de zwarte plinthouders.

stap 3

Kit de MDF plint

Werk de overgang tussen muur en plint mooi af met acrylaatkit. Verwijder overtollige kit op de plint

Tip!

MDF plinten zijn na montage gemakkelijk tijdelijk van de muur te halen, bijvoorbeeld om er een snoer achter te leggen. Wil je meerdere kabels achter de plint? Neem dan speciale plinten met kabelgoten.

stap 4

Maak de plakplint op maat

Begin bij de plakplint bij de lange muur. Meet de plintstukken op en zaag of knip deze op maat. Knip of zaag de plakplint bij haakse muren in een hoek van 45 graden. Doe dit met een plintschaar, kapzaag en verstekbak of met een afkortzaag die je bij Karwei kunt huren.

Tip!

Voor ronde vormen als obstakel gebruik je een profielmal. Teken de plint af en zaag en vijl hem op maat. Werk de deurposten mooi af met kleine stukjes plakplint.

stap 5

Plak de plakplint

Zorg ervoor dat de vloer stof- en vetvrij is. Verwijder de plakstrip aan de onderzijde van de plint en plakt de plint op de vloer. Druk deze stevig aan.

Tip!

Met verbindingsprofielen kun je de overgang naar een andere vloer of je trap netjes over laten lopen. Bekijk het Karwei stappenplan Hoe plaats ik een overgangsprofiel?

Benodigdheden

Materialen (4)
  • MDF-plinten
  • Plintpluggen en schroeven
  • Hoek- en koppelstukken en eindkapjes
  • Plakplinten
Gereedschappen (10)
Dit stappenplan komt voor in