stappenplan

Hoe leg ik plinten op mijn vloer?

Plinten leggen is een kleine klus met een groots effect. Deze finishing touche is echt een eitje en het resultaat is een mooie strakke basis in je huis. In een handomdraai kun je plinten plakken op de vloer. Of kies voor hoge plugplinten tegen de wand. Maak je vloerproject af en ga plinten leggen. Lees hieronder hoe je plint-pluggen en plakplinten legt. Plint ze!

stap 1

Plaats de plintpluggen voor een hoge MDF plint

Begin altijd bij een lange muur. Teken de punten waar je straks gaat boren af met de bijgeleverde boormal. Doe dit om de 30 à 40 centimeter. Boor de afgetekende gaatjes in en tik de plint-pluggen erin. Draai de schroef tegelijk met de plintplug, voorzichtig in de muur.

Tip!

Check verborgen leidingen met een leidingzoeker.

stap 2

Bevestig de MDF plint

Plaats in de hoeken de speciale hoekstukjes die verkrijgbaar zijn bij Karwei. Breng aan één kant van de plint kit aan en plaats deze tegen het hoekblokje, zodat je later de plint makkelijk kan demonteren. Plaats de MDF plint over de zwarte plinthouders.

stap 3

Kit de MDF plint

Werk de overgang tussen muur en plint mooi af met acrylaatkit. Verwijder overtollige kit op de plint

Tip!

MDF plinten zijn na montage gemakkelijk tijdelijk van de muur te halen, bijvoorbeeld om er een snoer achter te leggen. Wil je meerdere kabels achter de plint? Neem dan speciale plinten met kabelgoten.

stap 4

Maak de plakplint op maat

Begin bij de plakplint bij de lange muur. Meet de plintstukken op en zaag of knip deze op maat. Knip of zaag de plakplint bij haakse muren in een hoek van 45 graden. Doe dit met een plintschaar, kapzaag en verstekbak of met een afkortzaag die je bij Karwei kunt huren.

Tip!

Voor ronde vormen als obstakel gebruik je een profielmal. Teken de plint af en zaag en vijl hem op maat. Werk de deurposten mooi af met kleine stukjes plakplint.

stap 5

Plak de plakplint

Zorg ervoor dat de vloer stof- en vetvrij is. Verwijder de plakstrip aan de onderzijde van de plint en plakt de plint op de vloer. Druk deze stevig aan.

Tip!

Met verbindingsprofielen kun je de overgang naar een andere vloer of je trap netjes over laten lopen. Bekijk het Karwei stappenplan Hoe plaats ik een overgangsprofiel?

Meer klusadvies

Klusadvies - vloeren - Hoe plaats ik een overgangsprofiel? - Thumbnail
Overgangsprofielen plaatsen? Zo doe je dat zelf | Karwei stappenplan
Klusadvies - vloeren - Hoe leg ik een laminaat vloer? - Thumbnail
Hoe leg ik een laminaat vloer? stappenplan
Klusadvies - vloeren - Hoe leg ik een houten vloer? - Thumbnail
Hoe leg ik een houten vloer? stappenplan
Dit stappenplan komt voor in