Header_Meubels-steigerbuizen_265x312.jpg

Doe het zelf

Meubels maken met steigerbuizen

77 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Strak, robuust, stoer en eigentijds. Zelf meubels maken van steigerbuis was nog nooit zo eenvoudig. Ga aan de slag met een eigen ontwerp of laat je inspireren door één van deze ideeën. Een tafel, bank, stoel, kast of tv-meubel? Met de klusinstructies van KARWEI maak je altijd iets unieks!

Bankje van steigerhout

Een bankje van steigerhout dat past bij de tafel. Door het materiaal is het bankje geschikt voor buitengebruik. Steigerhout is verkrijgbaar in diverse kleuren en afwerkingen. Het bankje in een zelfgekozen kleur verven of beitsen kan natuurlijk ook, dan gebruik je blank (onbehandeld) steigerhout.

Bekijk deze klus >

Hoofdbord van steigerhout

Een hoofdbord voor je bed gemaakt van steigerhout. De nis geeft ruimte aan boeken, een wekker en leeslampje. Steigerhout is verkrijgbaar in diverse kleuren en afwerkingen. Je kan de wand achter het bed ook zelf in een kleur schilderen en bijvoorbeeld een ledstripje in de nis verwerken. Met de afstandsbediening van de led-verlichting kan je een kleur of het kleureffect instellen en zo de juiste sfeer creëren.

Bekijk deze klus >

Kapstok van steigerhout en -buizen

Een kapstok van steigermateriaal geeft ruimte aan veel jassen en bovenop het hout kan je met gemak een aantal manden met handschoenen, petten en sjaals kwijt..

Bekijk deze klus >

Radiatorombouw van steigerhout

Een radiatorombouw van steigerhout is niet alleen geschikt om de radiator weg te werken, maar is ook een plek om even te zitten of om iets op te plaatsen. Steigerhout is verkrijgbaar in diverse kleuren en afwerkingen . Wij gaan hier uit van een radiatorombouw die in z’n geheel over een 175 cm lange radiator valt. Uiteraard kan de maat van jouw radiator langer of korter zijn. Pas in dat geval de maten aan.

Bekijk deze klus >

Tafel van steigerhout en -buizen

Een (buiten)tafel die tegen een stootje kan. Het tafelblad is van steigerhout en het frame van steigerbuis. Wij kiezen hier voor steigerbuis met een diameter van 42 mm, maar wil je een slanker model dan kan je ook steigerbuis van 27 mm kiezen

Bekijk deze klus >

Tafel van steigerhout

Een sterke tafel van steigerhout. Door het materiaal is de tafel geschikt voor buitengebruik. Steigerhout is verkrijgbaar in diverse kleuren en afwerkingen. De tafel in een zelfgekozen kleur verven of beitsen kan natuurlijk ook, dan gebruik je blank ( onbehandeld ) steigerhout.

Bekijk deze klus >

Verrijdbaar kastje van steigerhout en -buizen

en verrijdbaar kastje van steigermateriaal. Handig om de high-tea te serveren of om gewoon nonchalant met wat tijdschriften in de kamer te zetten.

Bekijk deze klus >

Wandkast van steigerhout en -buizen

Een wandkast van steigermateriaal. We combineren hier steigerplanken met een steigerbuis van 27 mm. Dit kastje doet het niet alleen goed in de woonkamer, maar zal ook zeker niet misstaan in de tuin.

Bekijk deze klus >