Verantwoord ondernemen

Zorgeloos winkelen staat bij KARWEI voorop. Daarom biedt KARWEI goede producten en service tegen een redelijke prijs. Goed in de breedste zin van het woord. Het assortiment van KARWEI is goed van kwaliteit én op een goede manier gemaakt.

Milieubewust en veilig klussen

De overheid wil de milieubelasting van bouwen, wonen en onderhoud verminderen. Koop daarom milieuvriendelijke producten bij KARWEI en ga verstandig om met water en energie. Het assortiment van KARWEI bevat milieuvriendelijke en veilige producten. KARWEI test jaarlijks een groot aantal producten op kwaliteit en op veiligheids- en gezondheidsaspecten.

Isoleren van je huis

Een geïsoleerd huis is comfortabel om in te wonen en heeft een lager energieverbruik.
Lees hier meer over in de folders goed isoleren en het aanbrengen van isolatie in je huis.
KARWEI heeft vele isolatiematerialen in het assortiment.

TIP: Zorg ook voor een gezond binnenmilieu: ventileer je huis regelmatig!

Duurzaam hout

Je kunt er niet omheen. Hout is een van de meest gebruikte materialen bij een klus. Daarom is het zaak er zo verstandig mogelijk mee om te gaan. Een belangrijk deel van het hout in onze bouwmarkten is op mens- en milieuvriendelijke wijze geproduceerd. KARWEI verkoopt zoveel mogelijk hout dat is voorzien van een keurmerk. Zo weet je zeker dat dit hout uit een goed beheerd bos komt.

Deze keurmerken staan voor een certificeringssysteem wat het voortbestaan van de bossen waarborgt. Dit systeem kijkt erop toe dat wanneer er hout gekapt wordt, dit met zo min mogelijk schade aan het (bos)milieu gebeurt. Bij KARWEI staat dit hoog in het vaandel.

Gecertificeerde producten herken je in de KARWEI-folder en in de webshop aan een keurmerk bij de producten. In onze bouwmarkten herken je deze aan een keurmerk op de producten.

Keurmerken voor duurzaam hout bij KARWEI

FSC®

FSC® staat voor ‘Forest Stewardship Council’, dat vrij vertaald 'Raad voor Goed Bosbeheer' betekent. Deze internationale organisatie bestaat uit boseigenaren, houthandelaren en lokale bevolkingsgroepen. Zij werken samen met maar één doel: het duurzaam beheren van onze bossen. Dit onafhankelijke keurmerk wordt ondersteund door milieu-, ontwikkelingsorganisaties en bedrijven zoals KARWEI.

PEFC®

Het internationale PEFC®-keurmerk garandeert dat hout- en papierproducten afkomstig zijn uit een duurzaam beheerd bos, waarbij evenveel aandacht is voor people, planet & profit. De doelstellingen die PEFC® heeft met haar eisen en criteria voor duurzaam bosbeheer hebben duidelijk zichtbare overeenkomsten met de Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties.

Garanties
Hout met een keurmerk betekent dat je een stuk hout in handen hebt dat met de grootste zorg voor het milieu geproduceerd is. Er wordt niet meer hout uit het bos gehaald dan het bos kan missen.

Wat kan jij doen?
Jij kunt helpen de bossen te beschermen door naar hout met een keurmerk te vragen in jouw bouwmarkt. Hout dat een keurmerk draagt hoeft niet duurder te zijn. Je herkent deze producten in de bouwmarkt aan een keurmerk op de producten.

Retourneren oude elektrische apparaten, batterijen en/of spaarlampen

Gun je afval een tweede leven. Je kunt je oude apparaten en batterijen inleveren in onze recyclestraat in de KARWEI bouwmarkt, of breng ze naar de milieustraat in je gemeente. Je kunt je oude apparaat of oude lichtbron (zoals een spaarlamp, ledlamp of tl-buis) ook verzenden naar ons antwoordnummer.
Wil je meer weten over recycling van elektrische apparaten en energiezuinige verlichting, kijk dan op wecycle.nl en legebatterijen.nl.

Reduceren van verpakkingen

Samen met leveranciers probeert KARWEI zo verstandig mogelijk met verpakkingsmateriaal om te gaan. Verpakkingen worden lichter, kleiner en milieuvriendelijker gemaakt.

Klus afval

Bij KARWEI kan je een bouwafvalzak (Bulky zak) kopen of een kluscontainer huren. Wil je weten hoe en waar je al je klusafval kan weggooien? Ga dan naar de pagina ‘Bulky & Kluscontainer’.

Acrylverf

Acrylverf is minder belastend voor het milieu dan normale verfsoorten. Acrylverf is vrijwel reukloos, sneldrogend en waterverdunbaar. Het bevat nagenoeg geen organisch oplosmiddel en heeft een groot kleur- en glansbehoud. Ook de verfmengmachine van KARWEI mengt acrylverf. Overgebleven natte verfresten horen bij het klein chemisch afval (KCA). Ook afval van waterverdunbare verf.

Zie ook andere keurmerken en symbolen die door KARWEI gebruikt worden.

Recent bekeken