Bij Karwei dragen we niet alleen verantwoordelijkheid voor onze producten, maar ook voor hun impact op het milieu, zelfs nadat jij ze hebt gekocht. Daarom zijn er in al onze bouwmarkten inzamelpunten waar je oude spaarlampen, TL-buizen, kleine elektrische apparaten, batterijen en meer kunt recyclen. Samen met partners zoals Wecycle en Stibat zetten we ons in voor de recycling van deze materialen, en met succes!

Vind jouw bouwmarkt

Wecycle houdt zich bezig met de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen. In 2012 is de eerste inzamelstraat in onze bouwmarkten geplaatst. Sindsdien hebben we in onze bouwmarkten bijna 270 ton aan e-waste per jaar ingezameld, inclusief 60.000 kilo aan lampen en armaturen.

Wat kan je inleveren?

In al onze bouwmarkten hebben we speciale inzamelstraten voor e-waste en verlichting. Dit omvat kleine apparaten, TL-buizen, spaar- en LED-lampen, batterijen en meer. Hieronder vind je een aantal tips voor het recyclen van producten:

  • Complete lampen: als je een complete lamp inlevert, zorg er dan voor dat je de armatuur en de lamp zelf apart van elkaar inlevert. Beide worden gerecycled tot nieuwe grondstoffen.

  • Kleine apparaten: verwijder de batterijen voordat je het apparaat inlevert. Lever ze apart in. Wist je dat je overal waar je batterijen kunt kopen, ze ook kunt inleveren?

  • Stofzuigers: verwijder de stofzuigerzak voordat je het apparaat inlevert. Gooi de zak weg bij het restafval.

  • Frituurpannen: giet oud frituurvet uit de frituurpan voordat je het inlevert. Gebruik een lege plastic fles om het oude frituurvet in te gieten.

  • Elektrische accessoires: als je een computer, laptop of telefoon inlevert, vergeet dan niet de elektrische accessoires (afstandsbedieningen, snoeren, muizen, adapters of opladers) mee te nemen.

Doe mee met recyclen! Lever je oude apparaten en materialen in bij een inzamelpunt bij jou in de buurt. Je vindt de Wecycle bakken in de buurt van de ingang van al onze bouwmarkten.

Afmeting WeCycle bakken:
- Omvang opening (cm) klein: 12x22 cm
- Omvang opening (cm) middel: 22x40 cm

Recent bekeken