Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder

Pelletkachels

6 resultaten

Pelletkachels kopen bij KARWEI

Heerlijk om tijdens de donkere maanden samen te genieten van de sfeervolle vlammen van een pelletkachel. Een pellethaard zorgt voor dezelfde gezelligheid als een open haard, maar dan op een verantwoorde manier. Een pelletkachel is een duurzame warmtebron voor je woning. Is te gebruiken in de woonkamer, maar kan ook worden aangesloten aan de centrale verwarming om het hele huis te verwarmen.

Hoe een pelletkachel werkt

Een pellet is gemaakt van zaagsel en snippers die worden samengeperst door hoge druk. Dit kleine brokje hout wordt in een reservoir geplaatst in de pelletkachel. Vervolgens worden de pellets naar de vuurkorf getransporteerd waar ze automatisch worden ontstoken. Verwarmde schone lucht wordt door middel van een ventilator de woonkamer ingeblazen. De pelletkachel wordt niet gloeiend heet doordat een klein deel van de warmte omgezet wordt in stralingswarmte. De afvoerpijp zorgt ervoor dat de rookgassen naar buiten worden geblazen. Achterop de pelletkachel zit een sensor en een display om de temperatuur te reguleren. Dankzij het computerbord kunnen diverse instellingen en veiligheidsfuncties worden ingesteld.

Temperatuur reguleren

Een pelletkachel is zeer gebruiksvriendelijk. Met een druk op de knop kan de pelletkachel aan- of uitgezet worden. De pelletkachel past zich aan de temperatuur van de ruimte. Als de gewenste temperatuur is bereikt, schakelt de pelletkachel zich automatisch uit en als de temperatuur daalt dan schakelt het zichzelf weer aan. Een pelletkachel produceert vrijwel geen as doordat de kachel is afgesloten en het as wordt bijna volledig verbrand.

Kleine pelletkachel

Een pelletkachel is ook gemakkelijk te plaatsen in een relatief kleine ruimte zoals in een caravan of onder een schouw. In ons assortiment vind je diverse maten pelletkachels. Kom langs de bouwmarkt en laat je adviseren over welke pelletkachel het beste bij jouw situatie past.

Pelletkachel online bestellen

Een pelletkachel is behoorlijk zwaar. Laat het sjouwen maar aan ons over met onze bezorgservice. Voor maar €39,- bespaart het jou een hoop tilwerk en komen we de pelletkachel bezorgen op de dag dat het jou het beste uitkomt.

Recent bekeken