stappenplan

Hoe verf ik het beste tegels?

Wil je een wand met tegels gaan verven? Dat is een heel goed en duurzaam idee! En ook eenvoudig te doen met deze klusvideo van Karwei. We laten je zien hoe je het beste tegels kunt verven, en wat je erbij nodig hebt aan materialen en gereedschap.

Bekijk de video en ontdek de stappen en zie hoe leuk deze klus is. Met een kleurtje verf geef je elke tegelwand direct een nieuwe look. Een makkelijk en vrolijk karweitje voor jou!

stap 1

Ontvet de tegels

Vul een emmer met water en ontvetter en maak een natte doek of spons de tegelwand schoon. Vergeet niet de voegen ook goed te ontvetten. Neem de tegels later met een droge doek af.

stap 2

Schuur de tegels licht op

Vouw fijn schuurpapier om een schuurblokje en schuur de tegelwand licht op. Maak de tegels daarna stofvrij met een doek.

Tip!

Zorg voor voldoende ventilatie (geen tocht) en een temperatuur van 20 graden.

stap 3

Plak alles af

Plak alles netjes af rondom de tegels en de delen die je niet wilt verven. Leg altijd afdekfolie op de grond om spetters te voorkomen op je mooie vloer.

Tip!

Met bijvoorbeeld TESA afplaktape kun je mooie strakke randen maken.

stap 4

Verf eerst de randen

Open het verfblik van de tegellak en roer deze goed met een houten roerstaaf. Giet vervolgens de lak in een verfbakje en strijk de druppels af met een kwast als je klaar bent met gieten. Start nu eerst met het verven van de randen van je tegelwand.

Tip!

Gebruik je warmwater-bestendige tegellak? Breng dan eerst primer aan.

stap 5

Verf de tegels

Schilder de tegels met een roller. Werk eerst in verticale banen, dan horizontaal en verf tenslotte nog eens verticale banen. Alles voor een mooi eindresultaat!

stap 6

Wacht een dag (24 uur)

Laat de tegellak op de tegels 24 uur drogen. Schuur de eerste laag licht op en neem deze af met een doek. Verf nu de tweede laag met verticale, horizontale en weer verticale banen.

stap 7

Verwijder de tape en folie

Is de tweede laag goed opgedroogd? Verwijder dan de afplaktape en de afdekfolie op de grond. Geniet van je strak geverfde muurtegels.

Meer klusadvies

Schutting beitsen - thumbnail
Hoe beits ik mijn houten schutting? stappenplan
Muur verven - thumbnail
Hoe schilder ik een muur? stappenplan
Plafond schilderen - thumbnail
Hoe schilder ik een plafond? stappenplan
Klusadvies - verf - Hoe schilder ik mijn buitenmuur? - thumbnail
Hoe schilder ik mijn buitenmuur? stappenplan
Houtwerk buiten schilderen - thumbnail
Hoe schilder ik het houtwerk buiten? stappenplan
Dit stappenplan komt voor in