stappenplan

Hoe maak ik houten jaloezieën op maat?

Houten jaloezieën zijn over het algemeen altijd langer dan je wenst. Maar hoe maak je deze houten jaloezieën op maat, zodat er niet een stapel jaloezieën in je raamkozijn liggen? We helpen je hier graag bij met onze klusvideo!

Ontdek in de video welke stappen er zijn en wat je aan benodigdheden in huis moet hebben om je houten jaloezieën op maat te maken. Maak wat van je smaak in huis en pak die te lange jaloezieën aan met dit Karwei klusadvies!

stap 1

Meet de jaloezie op 'in het kozijn'

Gebruik een rolmaat bij het opmeten van de breedte van je raam in het raamkozijn. Meet bovenin, in het midden en onderin in het kozijn, waarbij je de kleinste maat als breedtemaat hanteert. Bepaal vervolgens de hoogte van de binnenkant van het kozijn op.

Tip!

Check of de afmetingen van jouw raam niet groter zijn dan de standaardmaten. Heb je jaloezieën door Karwei op maat laten maken? Kijk dan direct naar hoe je deze moet ophangen in het kozijn.

stap 2

Meet ‘op het kozijn’ de jaloezie op

Wil je de houten jaloezie op het kozijn, dus op de muur en ‘over’ het kozijn heen ophangen? Meet dan de maten van de jaloezie op het kozijn op.

Tip!

Met genoeg breedte van de jaloezie voorkom je lichtkieren.

stap 3

Bevestig de steunen in het kozijn

Schroef alle montagesteunen vast in het kozijn. Plaats de jaloezie in de steunen en druk de borgvleugels dicht aan de zijkanten. Plak de dubbelzijdige plakkers op de houten frontjaloezie en druk deze vast op de bovenbalk van de jaloezie.

Tip!

Kort de jaloezie in als die op zijn plek hangt.

stap 4

Kort de houten jaloezie in hoogte in

Hang de jaloezie helemaal uit. Haal de sierdoppen uit de onderzijde van de onderbalk en schroef de jaloezie los. Knip de ophaaltouwen uit de onderbalk los en verwijder de ‘overbodige’ lamellen uit de touwladder. Hang vervolgens de onderbalk weer terug in de touwladder. Steek het ophaaltouw door de gaten in de onderbalk, knip het touw op maat en schroef alles weer vast.

stap 5

Stel de koordstoppers af

Trek de jaloezie helemaal omhoog en meet de afstand op tussen de onderbalk en de vensterbank. Deze afstand is ook de afstand die tussen het punt waar het trekkoord in de bovenbalk verdwijnt, en de plaats waar de koordstoppers moeten zitten op het trekkoord. Schuif de koordstoppers op de juiste hoogte op het trekkoord en laat de houten jaloezie zakken. En klaar ben je!

Benodigdheden

Raamdecoratie laten ophangen?

Heb je hulp nodig bij je klus? Met de Karwei Klusservice heb je de juiste vakspecialist voor jouw klus zo geregeld.

Naar de klusservice

Persoonlijk advies aan huis?

Er zijn heel veel soorten raamdecoratie. De juiste keuze maken én goed inmeten is dan ook niet altijd makkelijk. Daarom komen wij gratis bij jou thuis om je te adviseren, de stoffen of materialen te laten voelen en je ramen in te meten!

Plan gratis je afspraak in

Meer klusadvies

Rolgordijnen ophangen - thumbnail
Hoe hang ik een rolgordijn op? stappenplan
/deuren/horren/hordeuren
Hoe maak ik zelf een hor voor mijn raam of deur? stappenplan
Jaloezieen ophangen - thumbnail
Hoe hang ik aluminium jaloezieën op? stappenplan
Klusadvies - ramen - Hoe monteer ik een plisségordijn in mijn dakraam? - Thumbnail
Hoe monteer ik een plisségordijn in mijn dakraam? stappenplan
Dit stappenplan komt voor in