Wanneer de zon weer gaat schijnen wil je volop genieten van het buitenleven én van je tuinmeubelen. Gooi de kussens in je tuin loungeset of op de tuinstoelen, want met deze onderhoud-tips voor je tuinmeubelen staat alles er goed onderhouden bij. En kun je direct de eerste zonnestralen pakken vanuit je luie tuinstoel. Lees hoe jij je tuinmeubelen het beste kunt onderhouden, zodat je tuinmeubilair in goede conditie blijft. We hebben alle informatie en tips over de verschillende materialen van tuinmeubelen voor je op een rij gezet.

Behandel je tuinmeubelen met liefde

Tuinmeubelen zijn gemaakt van materialen die zeer goed bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Tuinmeubilair schoonmaken kun je het beste doen met een zachte borstel, groene zeep en lauw water. Gebruik nooit schuurmiddelen of agressieve schoonmaakmiddelen. Wees lief voor de tuinkussens en leg deze in de avond binnen op een droge plek. En wil je de buitenkussens wassen, bekijk dan altijd eerst de aangegeven was-instructies goed.

Opslag is goud voor goed onderhoud

De beste manier om je tuinmeubelen goed te onderhouden is om deze na het zomerseizoen binnen te zetten waar het droog staat. Zo lijdt het tuinmeubilair niet onder onze Hollandse buien, wind en vorst. Heb je geen opslagruimte, dan is ons advies om de tuinmeubels op stenen te zetten en te bedekken met stevig plastic of afdekhoezen. Zorg ervoor dat het tuinmeubilair goed droog is voordat je deze bedekt, en nooit helemaal luchtdicht afdekken om schimmel en vochtplekken te voorkomen.

Duurzaamheid bij Karwei

Controleer elk tuinseizoen of het bevestigingsmateriaal van je meubel nog stevig genoeg vastzit en draai dit zo nodig aan. Karwei heeft voldoende reserve onderdelen voor als er kort na de aankoop iets kapot is of ontbreekt. Ben je uitgekeken op de kussens op je loungeset, dan kun je deze altijd vervangen met nieuwe kussens die op dat moment in de collectie zitten.

Tuinmeubelen onderhouden doe je zo!

Recent bekeken