inspiratie

Aluminium tuinmeubelen onderhouden

Aluminium tuinmeubelen zijn erg licht en ideaal om makkelijk te verplaatsen in de tuin of op je dakterras. Ook het onderhouden van aluminium tuinmeubilair is een fluitje van een cent. Het stevige materiaal is goed bestand tegen weer en wind, en aluminium tuinmeubels roesten niet. Wil je jaren genieten van je mooie tuinstoelen van aluminium? Bekijk deze belangrijke tips voor goed onderhoud van aluminium tuinmeubels, zodat je er vele zomers goed bij zit op één van deze toffe aluminium tuinstoelen in je tuin.

Reinigen van aluminium tuinmeubels

Word jij ook zo blij van de zon en lekker buiten zijn? Ga deze zomer goed van start met het reinigen van je aluminium tuinstoel met wicker of een andere aluminium tuinstoel, zoals de tuinstoel Romee. Het enige wat ze nodig hebben is een ruime hoeveelheid lauw water, groene zeep en een zachte doek. Met veel water kan je opgewaaid zand makkelijk verwijderen, en voorkom je krassen op je tuinmeubelen. Ons advies is om je aluminium meubel zeker twee keer per jaar te reinigen.

Tuinmeubels van gepoedercoat aluminium

Gepoedercoate tuinmeubels zie je al jaren shinen buiten in veel verschillende kleuren. Het aluminium frame van deze tuinmeubelen is bedekt met een coating die bestaat uit poeder, en dit voorkomt de aanhechting van vocht en vuil. Zo heeft roest geen kans. Een poedercoating beschermt je tuinmeubel en met een sopje met allesreiniger of vloeibare zeep maak je eenvoudig het buitenmeubel schoon. Ontstaan er toch beschadigingen en krasjes op het frame, dan kunnen er in het oppervlak roestvlekken ontstaan. Geen paniek, want deze werk je eenvoudig bij met een lakstift (die je kunt kopen bij diverse tuincentra).

Aluminium frame met kunststof draad

Kunststof draad is net als aluminium goed bestand tegen alle weersomstandigheden in ons mooie land. Daardoor is deze combinatie van materialen voor tuinmeubelen perfect. Zet een aantal Feline tuinstoelen en Tim stoelen bij elkaar in je tuin, op het dakterras of je zonnige balkon. Gemaakt van aluminium en waslijndraad, en heel makkelijk te onderhouden door ze schoon te maken met zeep en lauw water. Zit jij er deze zomer ook lekker bij? Maak het buiten fijn voor jezelf!

Populaire aluminium tuinmeubelen

Aluminium is een zeer geliefd en populair materiaal voor tuinmeubelen. Heel begrijpelijk, want het is oersterk, mooi, licht en onderhoudsarm. Maak deze zomer jouw buiten ook mooi met een toffe aluminium loungeset en combineer meerdere aluminium tuinstoelen bij elkaar rondom een vuurtje. Want een vuurkorf of vuurschaal maakt elke zomeravond echt af. Verplaats je tuinmeubilair van de ene hoek in je tuin naar het terras en proost op het leven!

Zorg voor goed onderhoud van aluminium tuinmeubels

Aluminium mag dan wel een ideaal materiaal voor tuinmeubilair zijn: alles heeft de juiste zorg en onderhoud nodig. Gebruik dus geen harde borstel, schuursponsjes of een schuurmiddel op je aluminium stoel of gepoedercoate tuinset. Zet alles droog weg onder een afdak of in een schuur als de zomermaanden voorbij zijn. Ook is het onverstandig om je tuinstoelen of loungeset volledig af te dekken met zeil. Daardoor kan er condens ontstaan onder het zeil, en vlekken of roest op je tuinmeubelen komen. Dat wil je toch niet op deze toffe bijzettafels voor buiten?

Benodigdheden

Materialen (3)
Gereedschappen (3)

Meer klusadvies

Klusadvies - tuin - Hoe onderhoud ik mijn wicker of textileen tuinmeubelen? - thumbnail
Wicker of textileen tuinmeubelen onderhouden inspiratie
Klusadvies - Tuin - Kunststof tuinmeubelen onderhouden - Thumbnail
Kunststof tuinmeubelen onderhouden inspiratie
Houten tuinmeubelen onderhouden - thumbnail
Houten tuinmeubelen onderhouden inspiratie
Klusadvies - tuin - Tips voor het schoonmaken van tuinmeubelen - thumbnail
Tips voor het schoonmaken van tuinmeubelen inspiratie
Deze inspiratie komt voor in