inspiratie

Metalen tuinmeubelen onderhouden

Breng nog meer leven in je tuin met metalen tuinmeubelen. Ze zijn stijlvol, kleurrijk en robuust, en tuinmeubelen van metaal zijn goed te onderhouden door de coating die erop zit. Regen, zon en wind, zelfs voor roest zijn ze niet bang. Bekijk hieronder de eenvoudige tips voor het goed onderhouden van je metalen tuinmeubilair, zodat jij jaren kunt genieten van je metalen ligstoel naast het zwembad of op je balkon. Houd je metalen tuinset mooi met de juiste aandacht.

Tuinmeubelen van gepoedercoat metaal

Tuinmeubelen van metaal zijn niet kapot te krijgen, als je ze goed onderhoudt. Net als aluminium tuinmeubelen hebben ze een coating van poeder, waardoor vuil en vocht niet kunnen binnendringen in het staal. De ideale beschermlaag tegen alle weersomstandigheden buiten. Daarom zijn metalen tuinstoelen en tuintafels erg populair, omdat ze niet veel onderhoud nodig hebben. Met een emmertje sop en een doek heb je voldoende om de tuinmeubels van metaal schoon te maken. Hoe vaker je de tuinstoelen afneemt met een sopje, hoe kleiner de kans dat roestplekjes kunnen ontstaan. Zie je ze toch, werk deze dan direct bij met lak.

Tuinmeubelen van gegalvaniseerd metaal

Misschien heb je er wel eens van gehoord: gegalvaniseerd metaal. Dat zijn tuinmeubelen waarbij een laagje zink over het metalen frame aangebracht is om roesten tegen te gaan. Het geeft de tuinmeubelen een mooie uitstraling en een goede bescherming. Gegalvaniseerde meubelen zijn niet de lichtste tuinmeubelen, maar ze hebben wel weinig onderhoud nodig. Met een doekje of een zachte borstel kun je in een handomdraai je tuinmeubelen schoonmaken. Kussentjes in je metalen tuinstoelen en zitten maar!

Tuinstoelen van wicker met stalen frame

Tuinmeubelen van wicker - oftewel gevlochten kunststof draden met een rotan look - en een stalen frame hebben even iets meer aandacht nodig. De coating kan beschadigd raken, waardoor er roestvorming kan ontstaan. Gelukkig is dit met een metaallak snel te verhelpen. Wicker is vooral kwetsbaar bij winterse temperaturen waar je rekening mee moet houden. Door de kou verharden de draden en kunnen deze breken als je erop gaat zitten. En gebroken draden zijn helaas niet te repareren.

Goed onderhoud van metalen tuinmeubilair

Metalen tuinstoelen en stalen tuintafels zijn oersterk, maar ze hebben ook liefde en goed onderhoud nodig. Gebruik nooit een harde borstel, schuursponsjes of een schuurmiddel op je metalen stoel of gepoedercoate tuinset. Zet alles droog weg onder een afdak of in een schuur als de zomermaanden voorbij zijn. Heb je deze ruimte niet, dek dan je tuinstoelen of loungeset af met een beschermhoes of zeil. Maar zorg voor voldoende ventilatie, anders kan er condens ontstaan onder het zeil en vlekken of roest op je tuinmeubelen komen. En dat is zonde!

Benodigdheden

Materialen (3)
Gereedschappen (3)

Meer klusadvies

Klusadvies - Tuin - Aluminium tuinmeubelen onderhouden - Thumbnail
Aluminium tuinmeubelen onderhouden inspiratie
Klusadvies - tuin - Hoe onderhoud ik mijn wicker of textileen tuinmeubelen? - thumbnail
Wicker of textileen tuinmeubelen onderhouden inspiratie
Klusadvies - Tuin - Kunststof tuinmeubelen onderhouden - Thumbnail
Kunststof tuinmeubelen onderhouden inspiratie
Houten tuinmeubelen onderhouden - thumbnail
Houten tuinmeubelen onderhouden inspiratie
Deze inspiratie komt voor in