inspiratie

Kunststof tuinmeubelen onderhouden

Wil je lang plezier hebben van je kunststof tuinmeubilair dan is het verstandig om de kunststof tuinmeubelen met zorg te onderhouden. Daar denk je misschien niet direct over na als je nieuwe tuinmeubelen koopt, maar goed onderhoud van je kunststof tuinmeubelen is een must. Hieronder hebben we de belangrijkste tips voor je op een rij gezet, zodat jij op de beste manier je kunststof meubelen in de tuin onderhoudt. Ga jaren genieten van je kunststof tuinset of kunststof Odense tuinstoelen.

Schoonmaken van kunststof tuinmeubels

Kunststof meubelen en ook kunststof draad op tuinmeubelen zijn goed bestand tegen alle weersomstandigheden, en kunnen zonder problemen buiten blijven staan. Wil je kunststof meubelen schoonmaken, gebruik dan een zachte borstel, groene zeep en lauw water. Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen op je tuinmeubelen.

Kunststof draad met aluminium frame

Kunststof draad kan dus goed tegen regen, wind en zon. En aluminium ook, waardoor deze combinatie van materialen voor tuinmeubelen uiterst geschikt zijn voor in je tuin, op het dakterras of zonnige balkon. Eenvoudig reinig je een tuinstoel of een loungeset van kunststof en aluminium met zeep en lauw water.

Kunststof draad met stalen frame

Tuinmeubelen van kunststof draad en een stalen frame hebben iets meer aandacht nodig, door de coating die op het stalen frame zit. Door kleine beschadigingen van de coating kan er roestvorming ontstaan. Gebruik een metaallak om deze beschadigingen te herstellen. Op de verpakking van de lak staat hoe je dit het beste kunt doen.

Kunststof met houten poten

Alle houten onderdelen van tuinmeubelen hebben een olie- of beitslaag, maar na verloopt van tijd kunnen er scheurtjes en verkleuring ontstaan in het hout. Hout gaat namelijk op den duur ‘leven’ of ‘werken’ zoals we dat noemen. Geef het hout een nieuwe olielaag of beits als het nodig is. Zet tuinstoelen met houten poten binnen met regen: kunnen ze beter tegen dan natte poten.

Tuinmeubels van polywood onderhouden

Polywood is gemaakt van kunststof en ziet eruit als hout. Tuinmeubilair van polywood is dan ook erg populair omdat je wel de hout-look hebt maar niet het onderhoud. Polywood buitenmeubels borstel je schoon met groene zeep en water. Of gebruik een polywood reiniger, waarmee je het materiaal nog beter water- en vuilafstotend kunt maken.

Opgelet bij kunststof meubelen

Gebruik geen harde borstel, hogedrukreiniger, schuursponsjes of schuurmiddel. Hierdoor ontstaan scheurtjes in het kunststof waar vuil graag gaat zitten. Dek de stoelen ook nooit af, want door het afdekken van een tuinmeubel kan er condens ontstaan. En daardoor kunnen er vlekken of roest op het tuinmeubel komen. Controleer na elke seizoen of alle bouten en moeren nog goed vastzitten.

Benodigdheden

Materialen (3)
Gereedschappen (3)

Meer klusadvies

Houten tuinmeubelen onderhouden - thumbnail
Houten tuinmeubelen onderhouden inspiratie
Klusadvies - tuin - Hoe onderhoud ik mijn wicker of textileen tuinmeubelen? - thumbnail
Wicker of textileen tuinmeubelen onderhouden inspiratie
Klusadvies - tuin - Tips voor het schoonmaken van tuinmeubelen - thumbnail
Tips voor het schoonmaken van tuinmeubelen inspiratie
Klusadvies - verf - Hoe beits ik mijn schutting meubels? - thumbnail
Hoe beits ik mijn houten meubels? stappenplan
Deze inspiratie komt voor in