stappenplan

Hoe monteer ik een rolgordijn in mijn dakraam?

In deze klusvideo laten we stap voor stap zien hoe je een op maat gemaakt dakraam rolgordijn monteert.

stap 1

Voorbereiding

Aan de binnenkant van een Velux-raam staat het typenummer waarmee je de juiste maat kunt bestellen. Rol- en pliss├ęgordijnen voor een dakraam bestel je altijd op maat. Je hoeft ze dus alleen maar te monteren. Een dakraam rolgordijn is alleen te bevestigen aan de binnenzijde van het kozijn.

stap 2

Houders bevestigen

Kijk op de gebruiksaanwijzing waar de drie houders bovenin het kozijn moeten komen en teken die met een potlood af. Haal de plakstrip los, duw de houders stevig op de afgetekende plek en schroef ze vast op het kozijn.

stap 3

Gordijn ophangen

Je kunt nu het gordijn in de drie houders op het raam klikken. Bevestig de twee onderste houders links en rechts in de hoek van het kozijn. Achterop de geleiders kun je zien aan welke kant ze geplaatst moeten worden. Maak ze links en rechts vast door ze in de bovenste en in de onderste houders te schuiven. De twee schuifmechanismen moeten links en rechts in de geleider vallen.

Staan de geleiders 100% haaks?
Dan kun je ze links en rechts met drie schroeven op het raam vastzetten. Tussen de verticale profielen en geleiders mag geen kier te zien zijn. Zo haak je het touwtje van het gordijn onderaan vast.

Zo die hangt!

Tip!

Zit het raam op een moeilijk bereikbare plaats? Dan kun je een telescopische bedieningsstang gebruiken om het gordijn te bedienen.

Benodigdheden

Materialen (1)
Gereedschappen (3)

Meer klusadvies

Klusadvies - ramen - Hoe hang ik gordijnen op? - Thumbnail
Hoe hang ik gordijnen op? stappenplan
Klusadvies - ramen - Hoe beplak ik mijn raam met raamfolie? - Thumbnail
Hoe beplak ik mijn raam met raamfolie? stappenplan
Klusadvies - ramen - Hoe hang ik een rolgordijn op?
Hoe hang ik een rolgordijn op? stappenplan
Dit stappenplan komt voor in