Wasmachine trekschakelaar aanleggen

Doe het zelf

Wasmachine trekschakelaar aanleggen

24 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Veel mensen hebben in de badkamer ook de wasmachine staan. Een trekschakelaar is een veilige manier om een wasmachine aan te sluiten in de badkamer. Je mag hem binnen zone 2 monteren. Zie ook: 'Elektriciteit badkamer'

Voor deze klus heb je nodig:

  • Materialen (3)
  • Gereedschappen (4)

Bekijk voor je begint de overzichtstekening

stap
Verwijder de kap van de wasmachine trekschakelaar. Boor gaten in de muur en zet de achterwand van de trekschakelaar met pluggen en schroeven vast.
stap
Sluit de draden van de aanvoerleiding uit de meterkast aan. De bruine installatiedraad op de P-klem, de blauwe draad op de klem ernaast en de geel-groene draad op de aardeklem van de trekschakelaar.
stap

Knip de stekker van het snoer van de wasmachine. Verwijder een paar centimeter van de buitenmantel van het snoer met behulp van een striptang. Stel deze tang zorgvuldig af zodat je niet de isolatielaag van de afzonderlijke aders van het snoer beschadigt. Strip de uiteinden van de 3 aders van het snoer.

stap
Steek het snoer door de waterdichte afsluitdop van de trekschakelaar en bevestig de draden aan de juiste polen. Breng de kap van de wasmachine trekschakelaar weer aan en controleer of hij rondom goed aansluit. Bevestig het touwtje aan de schakelaar zodat je hem gemakkelijk kunt bedienen.