keuzehulp

Welke boormachine kies ik voor mijn klus?

Als je een boormachine wilt kopen is het natuurlijk belangrijk dat je weet welke boormachine bij jou wensen past. Welke boormachine dat is, hangt af van wat je met de boormachine wilt gaan doen. Je kunt boormachines indelen in vier groepen. De accuschroefmachines, accuboormachines, klopboormachines en boor-/combihamers.

Een accuschroefmachine werkt, zoals de naam al zegt, op een accu. De machine is geschikt voor het in- en uitdraaien van schroeven. De accuschroefmachine is licht en compact, en hierdoor prettig in gebruik.

Een accuboormachine werkt ook op een accu. Een accuboormachine is geschikt voor het in- en uitdraaien van schroeven. Daarnaast is dit type boor geschikt voor het boren in hout, metaal en zachtere steensoorten.

Een klopboormachine heeft net wat meer mogelijkheden. Bij dit type boormachine kan de boorkop, door middel van een mechanisch systeem, een heen-en-weer beweging maken. Hierdoor kan er krachtiger en effectiever geboord worden. Met deze boor kun je dan ook door hardere steensoorten boren.

Een boorhamer of combihamer gaat weer een stapje verder. De slagkracht van een boor-/combihamer is vele malen groter, door het pneumatische hamersysteem. Hierdoor is het boren in beton ook mogelijk. De gebruiker hoeft maar weinig druk op de machine uit te oefenen, wat werken met een boorhamer lichter maakt dan met een klopboor. Met een combihamer kun je ook beitelen.

Bekijk alle boormachines

Toepassingen

Soort machine Schroeven Hout Staal Steen Beton
Accuschroevendraaier tot ø 6 mm --- --- --- ---
Accuboormachine tot ø 10 mm tot ø 20 mm tot ø 8 mm --- ---
Klopboormachines tot ø 10 mm tot ø 35 mm tot ø 13 mm tot ø 15 mm ---
Boor- en combihamers tot ø 10 mm tot ø 10 mm tot ø 8 mm tot ø 10 mm tot ø 10 mm

Meer klusadvies

Klusadvies - gereedschap - Welk boortje kies ik voor mijn klus? Thumbnail
Welk boortje kies ik voor mijn klus? keuzehulp
Klusadvies - gereedschap - Welke accuboormachine kies ik voor mijn klus? - Thumbnail
Welke accuboormachine kies ik voor mijn klus? keuzehulp
Klusadvies - gereedschap - Welke boorhamer kies ik voor mijn klus? - Thumbnail
Welke boorhamer kies ik voor mijn klus? keuzehulp
Deze keuzehulp komt voor in