keuzehulp

Welke accuschroefmachine kies ik voor mijn klus?

Accuschroefmachines worden enkel gebruikt voor schroefwerk. De machines zijn niet geschikt om mee te boren. Accuschroefmachines zijn ideaal als je veel schroefwerk hebt, ook kun je op moeilijk bereikbare plekken schroeven in- en uitdraaien.

Eigenschappen

Er zijn enkele eigenschappen van accuschroefmachines die van belang kunnen zijn bij het maken van je keuze.
Zo kun je kijken naar de kracht van de machine, uitgedrukt in volt (V). Des te meer volt, des te meer kracht de schroefmachine heeft.
Ook kun je kijken naar de capaciteit van de accu. De capaciteit wordt uitgedrukt in ampère per uur, des te meer ampère per uur, des te langer de accu werkt.
Daarnaast kan het maximaal koppel belangrijk zijn. Het maximaal koppel houdt in de kracht waarmee de machine ronddraait. Hoe groter het koppel is, des te krachtiger de machine ronddraait en des te makkelijker het is om langere schroeven in- en uit te draaien. Het maximaal koppel wordt uitgerukt in Newton meter (Nm).

Bits

Als je een geschikte accuschroefmachine hebt gevonden, mag je natuurlijk de bits voor accuschroefmachines niet vergeten. Voor optimaal resultaat is het belangrijk dat je de juiste bits gebruikt. Als je het verkeerde soort of maat bit gebruikt voor het uitdraaien van een schroef kan dit leiden tot een onbruikbare schroef en slijtage aan het bit.
Wil je zowel schroeven als boren? Kijk dan eens naar een accuschroefboormachine.

Bekijk alle accuschoevendraaiers

Meer klusadvies

Klusadvies - gereedschap - Welke boormachine kies ik voor mijn klus? Thumbnail
Welke boormachine kies ik voor mijn klus? keuzehulp
Klusadvies - gereedschap - Welk boortje kies ik voor mijn klus? Thumbnail
Welk boortje kies ik voor mijn klus? keuzehulp
Klusadvies - gereedschap - Welke accuboormachine kies ik voor mijn klus? - Thumbnail
Welke accuboormachine kies ik voor mijn klus? keuzehulp
Deze keuzehulp komt voor in