keuzehulp

Welke Robotmaaier heb ik nodig voor mijn tuin?

Als je geen omkijken meer wilt hebben naar het maaien van je gras dan is een Robotmaaier een mooi alternatief. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een Robotmaaier? Om dat wat makkelijker te maken hebben we een eenvoudig overzicht opgesteld. Zo ben je er altijd van verzekerd de juiste Robotmaaier in huis te hebben.

Hoe groot is je gazon?

Belangrijk in de keuze voor een Robotmaaier is de grootte van je gazon. Dit is de factor waar je de keuze voor een Robotmaaier het meest op bepaald. De oppervlakte die een Robot grasmaaier kan bestrijken is afhankelijk van drie factoren, de accu, de maaibreedte en de software waar de Robotmaaier over beschikt. De accu gaat over de kracht en hoe lang een Robotmaaier door kan maaien, de maaibreedte over de breedte die hij kan maaien en de software gaat over de persoonlijke instellingen van je tuin.

Het berekenen van je grasoppervlakte
Het maaioppervlak is het eenvoudigst te berekenen door de afstand te meten tussen de twee uiterste punten van de lengte van je gazon. Hetzelfde doe je ook voor de breedte. De uitkomsten vermenigvuldig je met elkaar, dit is dan het maaioppervlak. Als je twee losstaande oppervlaktes heb bereken je deze apart en tel je ze bij elkaar op.

Bekijk hieronder de verschillende Robotmaaiers ingedeeld op gazonoppervlakte:

Hoe installeer je een Robotmaaier?

Met het begrenzingsdraad, dat meegeleverd wordt bij de Robotmaaier, geef je het werkgebied van de Robotmaaier aan in je tuin, hierdoor weet de Robot grasmaaier welke gebieden hij kan maaien. Komt hij te dicht in de buurt van het begrenzingsdraad dan draait hij om en maait hij verder. De Robotmaaier weet waar hij heeft gemaaid dus hij zal altijd het gras gelijkmatig maaien. Vaak zit er bij de Robotmaaier een begeleidingskabel meegeleverd waarmee je hem naar bijv. het laadstation kan leiden of door een smalle doorgang in de tuin.

Wat voor onderhoud heb je met een Robotmaaier?

Goed is om te letten op de kwaliteit van de maaimessen. De duur dat deze meegaan is afhankelijk van het gebruik, het soort gras maar ook objecten die in het gras kunnen liggen zoals stukjes steen.

Aangeraden wordt om de maaischijf aan de onderkant goed schoon te houden om de levensduur te verlengen. Verwijder ook het resterende gras en de bladeren. Ook het laadstation van de Robotmaaier is belangrijk om op te letten, houd deze ook goed schoon.

Deze keuzehulp komt voor in