stappenplan

Hoe hang ik plisségordijnen op?

Plisségordijnenzijn ideaal voor als je de zon buiten wilt houden of meer privacy wilt in je huis. Lees in dit Karwei stappenplan hoe je zelf een plisségordijn op maat maakt, hoe je deze in het kozijn ophangt en welk aanbod Karwei heeft aan plisségordijnen.

Tip!

Haal voordat je start alle onderdelen uit de verpakking en check of alles aanwezig is. Lees de meegeleverde instructies goed door.

opmeten maten jaloezieën
stap 1

Meet de lengte op

Meet binnenin het kozijn op 3 verschillende hoogtes de breedte op en gebruik de kleinst gemeten breedtemaat. Trek vervolgens nogmaals 3 mm van de kleinst gemeten breedtemaat. Meet de hoogte op van het kozijn.

Tip!

Heb je op maat gemaakte plisségordijnen van Karwei? Bekijk dan snel hoe je deze gordijnen bevestigt in het kozijn.

stap 2

Kort de balken en het stof in

Teken de breedte af met potlood op de boven- en onderbalk van het plisségordijn. Haal de plastic beschermdoppen uit de balken. Zaag beide balken op maat met een ijzerzaag met het optrekmechanisme netjes in het midden. Schuur eventuele ijzerbramen weg met schuurpapier. Plaats de beschermdoppen weer op de balken. Wikkel de opgevouwen stof in met schilderstape, teken de juiste breedte af op de stof en snij langs de tape met een scherp hobbymes de stof af.

bevestigen plisségordijn kozijn
stap 3

Bevestig het plisségordijn op

Afhankelijk van de breedte van het gordijn bevestig je 2 of 3 ophangbeugels met schroeven. Bevestig de buitenste beugels op 5 cm van de uiteinden. Klik het gordijn in de houders en laat het gordijn helemaal zakken.

Tip!

Kort het intrekkoord in naar de nieuwe lengte van de plisségordijnen.

stap 4

Bepaal de lengte van het plisségordijn

Haal de rechter beschermdop van het onderbalk en schuif het profiel voorzichtig los van het gordijn. Maak de sluitkoordjes los en zorg dat ze vrij hangen. Knip de stof af en zorg dat je de loshangende touwtjes niet doorknipt. Knip de touwtjes op maat en zet het sluitstuk vast met tape en schuif tot slot het gordijn weer op de onderbalk. Plaats de rechter beschermdop weer op het profiel. Bevestig als laatste de kindveilige koordspanners.

Benodigdheden

Meer klusadvies

Klusadvies - ramen - Hoe hang ik gordijnen op? - Thumbnail
Hoe hang ik gordijnen op? stappenplan
Klusadvies - ramen - Hoe beplak ik mijn raam met raamfolie? - Thumbnail
Hoe beplak ik mijn raam met raamfolie? stappenplan
Klusadvies - ramen - Hoe monteer ik een plisségordijn in mijn dakraam? - Thumbnail
Hoe monteer ik een plisségordijn in mijn dakraam? stappenplan
Dit stappenplan komt voor in