stappenplan

Hoe breng ik magneetverf aan?

Maak je eigen magneetbord aan de wand in de keuken, hal of op de kinderkamer. Door het aanbrengen van magneetverf op de muur creëer je een praktisch en leuk magneetbord. Met het Karwei stappenplan maak je in een dag je eigen magneetbord met magneetverf.

Tip!

Magneetverf is ijzerhoudend en van zichzelf niet magnetisch. De magneetjes zijn wel magnetisch en blijven goed zitten door het ijzer en de juiste laagdikte van de verf.

afplakken gedeelte magneetverf
stap 1

Plak het verfgedeelte af

Kies de plek waar het magneetbord komt op de muur. Plak het deel waar je gaat verven met magneetverf af met schilderstape. Zorg ervoor dat de ondergrond waarop je gaat verven vrij is van oneffenheden. Bescherm de vloer met afdekfolie voor eventuele verfspetters.

grondverven schuren ondergrond
stap 2

Zet de ondergrond in de grondverf

Behandel onbehandeld hout voor met een acryl grondverf. Schuur na het drogen de verf lichtjes op en maak de ondergrond stofvrij.

magneetverven roeren verfbakje
stap 3

Roer de magneetverf voor je start

Roer met een roerstokje de magneetverf, zodat de verf goed gemengd is. Doe de verf in een verfbakje en sluit de verfpot weer af met de deksel.

magneetverf aanbrengen verfroller
stap 4

Breng de magneetverf aan

Gebruik een kleine muurverfroller voor het aanbrengen van de magneetverf. Rol met de roller de eerste laag op de wand. Schilder niet te dik, maar ook zeker niet te dun.

Tip!

Magneetverf heeft een dikke laag nodig om genoeg aantrekkingskracht voor de magneetjes te hebben. Schilder daarom veel lagen over elkaar heen. Het minimum aantal lagen is drie. Vuistregel: één verfpot van 0,75 liter is geschikt voor ruim 1 m2.

opdrogen magneetverf
stap 5

Breng meerdere lagen aan

Wacht een paar uur tot de verf droog is. Schilder daarna de volgende laag. Herhaal deze stap totdat je drie lagen magneetverf hebt aangebracht.

Tip!

Magneetverf is een dikke verf en geeft daardoor een grove structuur. Wil je liever een glad eindresultaat? Strijk dan met een breed plamuurmes de laatste laag glad.

afplaktape verwijderen magneetverfgedeelte
stap 6

Verwijder de afplaktape

Verwijder aan het eind van de verfklus de afplaktape rondom de magneetverf.

Tip!

Magneetverf kan je afwerken met verf op waterbasis, latex of schoolbordenverf. Dit heeft geen invloed op de aantrekkingskracht van de magneetjes. Wel eerst even schuren voor het schilderen.

Meer klusadvies

Muur verven - thumbnail
Hoe schilder ik een muur? stappenplan
Binnen schilderen. Wat moet je weten?
Binnen schilderen. Wat moet je weten? keuzehulp
hoe-moet-je-kitten-Thumbnail
Hoe kit ik naden of kieren dicht? stappenplan
Dit stappenplan komt voor in