keuzehulp

Welke hor kies ik om insecten buiten te houden?

Wil je een vliegenraam maken, zodat de insecten buiten blijven? Met het horren assortiment van Karwei heb je voldoende keuze voor het maken van je eigen hor. Bepaal bij de keuze van de hor of deze geschikt is voor het raam of de deur die je voor ogen hebt. Rolhorren, plisséhorren en niet-scharnierende vaste horren bevestig je bijvoorbeeld in het kozijn. Scharnierende vaste horren plaats je het beste op het kozijn, zodat je het raam kunt openen en de hor daarna weer dicht kunt doen. Wil je een niet-scharnierende vaste hor in het kozijn, dan moet je deze steeds weghalen als je het raam open of dicht wilt doen.

Zelfklevend horgaas

Hou het simpel met horgaas met klittenband. Wil je ook de zon buiten houden, kies dan voor horgaas in een zonwerende uitvoering. Deze eenvoudige en snelle oplossing kun je gebruiken voor ramen die naar binnen en naar buiten draaien.

Bekijk nu >

Lamellen horgordijnen

Voor deuren en schuifpuien in de kamer, keuken en serre zijn lamellen horgordijnen een goede oplossing. Ook deze lamellen kun je krijgen in een zelfklevende uitvoering.

Bekijk nu >

Rolhor

Voor draaiende ramen en deuren is een rolhor ook een prima oplossing. De hor heeft een oprolcassette en deze schroef je horizontaal of verticaal op het kozijn. Wij adviseren om de cassette aan de scharnierkant te bevestigen.

Bekijk nu >

Plisségordijn

Plisséhorren zijn ideaal voor openslaande deuren en schuifpuien. Bij een plisséhor vouwt het horgaas zich open en dicht. Het voordeel is dat zo’n deur op iedere gewenste stand is te zetten, omdat de hor niet onder spanning van een veer staat.

Bekijk nu >

Hordeur

Voor openslaande deuren kun je ook een ‘gewone’ hordeur gebruiken. En met twee enkele hordeuren maak je eenvoudig openslaande hordeuren door er één links en één rechts te plaatsen. Er zijn zelfs hordeuren die je kunt vastzetten met zelfklevend tape. Handig voor als je aluminium kozijnen hebt.

Bekijk nu >

Vliegengordijn

Een vliegengordijn is de makkelijkste en goedkoopste oplossing. Het zijn over elkaar hangende stroken waar je gemakkelijk doorheen kunt lopen. Ze sluiten voldoende goed af om insecten buiten de deur te houden.

Bekijk nu >

Meer klusadvies

Klusadvies - deuren - Hoe maak ik zelf een hor voor mijn raam of deur? - Thumbnail
Hoe maak ik zelf een hor voor mijn raam of deur? stappenplan
Klusadvies - deuren - Hoe sluit ik mijn deurbel aan? - Thumbnail
Hoe sluit ik mijn deurbel aan? stappenplan
Klusadvies - deuren - Hoe vervang ik het cilinderslot van mijn deur? - Thumbnail
Hoe vervang ik het cilinderslot van mijn deur? stappenplan
Deze keuzehulp komt voor in