stappenplan

Hoe sluit ik mijn deurbel aan?

Het aansluiten van een nieuwe deurbel is wel zo handig als de oude het niet meer doet. De keuze uit deurbellen is groot, van deurbellen op stroom en batterijen tot draadloos met veel opties. Van een videoscherm met trilfunctie tot flitslicht als je wat slechter hoort. Hieronder vertellen we je alles over een deurbel transformator en helpen we je bij het aansluiten van je nieuwe deurbel op stroom.

Tip!

Wil je een deurbel op stroom, maar is er in de buurt van de voordeur geen stopcontact? Bekijk dan het stappenplan ‘Hoe sluit ik een stopcontact en lichtschakelaar en dimmer aan?

transformator bevestigen
stap 1

Bevestig de transformator

Bevestig de transformator op de muur dichtbij het stopcontact. Schroef de bel op de gewenste plaats vast.

Tip!

Heb je een deurbel op batterijen? Controleer dan regelmatig of deze het nog doen. Gooi lege batterijen niet in de vuilnisbak, maar lever ze in bij de chemocar of bij Karwei in de blauwe batterij-box.

gat boren deurkozijn
stap 2

Boor een gat in het kozijn

Boor een gaatje met de grote van het deurbelsnoer door het deurkozijn. Steek het stroomsnoer er van binnenuit doorheen.

Tip!

Wist je dat er ook deurbellen zijn met twee drukkers (bij de voor- en achterdeur)? En deurbellen met een extra ontvanger-unit die je boven of in de werkkamer kunt plaatsen?

snoer strippen deurbel
stap 3

Bevestig de beldrukker op het kozijn

Verwijder 5 cm van de isolatie van het belsnoer met behulp van een striptang. Strip beide aders 2 cm blank. Schroef deze aan de polen van de beldrukker. Schroef vervolgens de beldrukker aan de buitenkant op het kozijn.

verbind belsnoer deurbel
stap 4

Verbind de bel met het snoer

Meet de lengte af van het belsnoer naar de bel en knip deze op maat af. Verwijder 5 cm van de isolatie en strip beide aders 2 cm blank. Bevestig één van de aders aan één van beide belpolen. Meet de afstand tussen bel en transformator. Knip een stuk belsnoer op maat. Verwijder aan beide uiteinden 5 cm van de isolatie en strip de aders 2 cm blank.

transformator aansluiten bel
stap 5

Schroef het snoer aan de transformator

Schroef het belsnoer aan de zwakstroompolen van de transformator en aan de bel. Draai de twee vrije blanke aders in elkaar en draai er vervolgens isolatietape omheen. Strip een stuk elektriciteitsdraad aan weerszijden 2 cm. Sluit één kant aan op de 220V polen van de transformator. Monteer aan het andere uiteinde een stekker. Steek de stekker in het stopcontact en controleer of de bel werkt.

vastzetten snoer kableclips
stap 6

Werk het snoer af met kabelclips

Zet alle snoeren vast met kabelclips. Maak het gaatje in het kozijn, waar het belsnoer doorheen loopt, dicht met een beetje acrylaatkit.

Meer klusadvies

/deuren/horren/hordeuren
Hoe maak ik zelf een hor voor mijn raam of deur? stappenplan
Klusadvies - deuren - Hoe vervang ik het cilinderslot van mijn deur? - Thumbnail
Hoe vervang ik het cilinderslot van mijn deur? stappenplan
Klusadvies - deuren - Hoe verander ik de draairichting van mijn deur? - Thumbnail
Hoe verander ik de draairichting van mijn deur? stappenplan
Dit stappenplan komt voor in