• Striptang
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
tot
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder

Striptang

10 resultaten

Striptang kopen bij KARWEI

Voor sommige klussen heb je een specifieke tang nodig. Een tang die gemaakt is voor een bepaald doel; zoals het ontdoen van de isolatielaag rondom kabels of draden. Deze tang draagt ook niet voor niets de naam striptang. Als je een ervaren klusser bent, dan is het misschien wel logisch dat je voor deze klus een striptang pakt, maar toch gaan we dieper in op de vraag: wat is een striptang?

Wat is een striptang?

De striptang ziet eruit als een normale tang, behalve dat de handgreep is voorzien van twee stalen, L-vormige hefbomen, met op één van de hefbomen een schroefje. Deze hefbomen hebben uitsparingen met een scherpe rand waarmee de draad of kabel doorgesneden wordt. Bij KARWEI vind je verschillende soorten striptangen zoals een draad striptang, kabel striptang en de automatische striptang.Welke je nodig hebt, hangt af van de dikte van de draad of kabel.

Hoe gebruik ik een striptang?

Om de isolatielaag van een stroomdraad eenvoudig te verwijderen, dien je de stelschroef op de striptang met de juiste snijdiepte in te stellen. Knip eerst de draad aan het uiteinde recht af. Stel de snijdiepte in met de stelschroef. De snijdiepte hangt af van de dikte van de draad. Is de koperen draad zichtbaar na het dichtknijpen van de draad? Dan heb je de tang te diep ingesteld. Voel je veel weerstand voordat het isolatielaag loslaat? Dan dien je de stripstand dieper in te stellen. Indien je gebruik maakt van een automatische striptang, dan kun je 8mm aanhouden voor de ideale lengte. Plaats de tang over de kabel en trekken maar! Isolatielaag is nu verwijderd.

Striptang online bestellen

Bekijk online ons uitgebreid assortiment aan striptangen. Bij KARWEI vind je striptangen van hoge kwaliteit voor een goede prijs. Heb je meer informatie nodig hoe je het beste een striptang kunt gebruiken? Kom langs de bouwmarkt! Onze medewerkers staan graag voor je klaar. Striptang gekozen voor de klus? Bestellen doe je eenvoudig online.

Recent bekeken