close

Ventilatoren & airco's

Ventilatoren & airco's

Ventilatoren en airco’s zijn de oplossing om een koele omgeving te creëren. In de zomer kan de temperatuur buiten hoog oplopen, en dan is er niets lekkerder dan binnen even afkoelen.

Airco’s

Met een airco onttrek je warme lucht uit de ruimte en wordt de afgekoelde lucht terug de kamer in geblazen. Naast verkoeling heeft een airco nog een andere functie, het haalt de luchtvochtigheid omlaag. Er zijn twee typen airco’s: monosysteem airco’s en splitairco’s. Splitairco’s bestaan uit een binnen- en buitenunit, ze koelen sneller en beter en bovendien zijn ze zuiniger en stiller. De installatie van splitairco’s is wel lastiger.

Ventilatoren

Vind je een airco te duur of niet nodig, maar wil je toch wat verkoeling? Dan ga je voor een ventilator. Ventilatoren zijn in vele soorten en maten te vinden, en dus is er altijd een geschikte oplossing voor jou. Kies voor een vaste ventilator aan het plafond, zo kun je de gehele ruimte verkoelen. Plafondventilatoren zijn ook verkrijgbaar in combinatie met verlichting, twee vliegen in een klap. Ook kun je kiezen voor een staande ventilator, een statiefventilator of een tafelventilator en kies je zelf waar je de ventilator plaatst. Zo kun je de ventilator precies richten op de plek die jij wilt verkoelen. De meeste ventilatoren hebben meerdere standen, hierdoor heb je nog meer controle en kun je op iedere situatie inspelen.