Verlichting-waar_Header_470x264.png

Doe het zelf

Juiste verlichting voor elke bezigheid

4 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Eten, werken, wonen. Iedere bezigheid vraagt om een ander type verlichting. Wanneer kies je voor sfeerverlichting en wanneer voor functioneel licht? En welke lampen horen daarbij? KARWEI brengt ‘verlichting’! Steek je licht op bij KARWEI en maak je eigen lichtplan geïnspireerd door deze voorbeelden.

Comfortabel wonen? Maak je eigen lichtplan!

Sfeerverlichting brengt sfeer in huis maar je wilt ook een goede lamp om bij te kunnen werken. Een lichtplan biedt uitkomst. We maken onderscheid tussen basisverlichting, functioneel licht en sfeerverlichting.

Je begint altijd met de basisverlichting. Licht in elke ruimte van je huis dat de kamers verlicht wanneer het schemerig wordt. Denk aan staande lampen, hanglampen, wandspots of dimbare spots in het plafond. Lezen, werken, koken. Bij deze activiteiten gebruik je functioneel licht dat meestal feller is en alleen brandt wanneer nodig. Kies bijvoorbeeld halogeenverlichting of ledlampen. Sfeerverlichting geeft je huis meer sfeer: een staande lamp met dimmer naast de bank, wandlampjes, een lampje op de bijzettafel maar bijvoorbeeld ook een hanglamp met dimmer boven de eettafel.

Eetkamertafel

Eten, de krant lezen, spelletjes spelen. Je doet het allemaal aan de eettafel. Goede verlichting is dan ook van groot belang. Bij een hanglamp met een dimmer kun je het licht aanpassen aan de activiteit. Tafel gezellig bij dimlicht en lees de krant bij wat feller licht. Plaats hanglampen op ongeveer zestig centimeter boven de tafel. Dan kijk je niet in het licht of tegen de lamp aan.

 

Aantal lumen 300-500 Lm
Gloeilamp wattage 40 Watt
Eco-halogeen wattage 28 Watt
Spaarlamp wattage 8 Watt 
LED-lamp wattage 6 of 7 Watt 

 

Verlichting-waar_Eettafel_220x160.png

Keuken (werkverlichting)

Verlichting-waar_Keukenverlichting_220x160.png

Een goed verlichte werkplek is erg belangrijk. Een lamp onder de afzuigkap keuze maar vergeet ook niet een goede verlichting boven het aanrecht. Een dimmer kan fijn zijn om bij een open keuken de verlichting te dempen ná het koken.

 

Aantal lumen300-500 Lm
Gloeilamp wattage40 Watt
Eco-halogeen wattage28 Watt
Spaarlamp wattage8 of 12 Watt
LED-lamp wattage6 of 7 Watt

 

Wonen

Relaxen, televisie kijken, een drankje drinken… In de woonkamer kies je natuurlijk voor sfeerlicht! Bijvoorbeeld een vloerlamp die omhoog schijnt en het licht via het plafond verspreidt. Maar om bij te lezen is sfeerlicht vaak niet voldoende. Kies daarom ook hier voor een vloerlamp met dimmer, zodat je de lichtsterkte kunt aanpassen.

 

Aantal lumen200-500 Lm
Gloeilamp wattage25-60 Watt
Eco-halogeen wattage18-42 Watt
Spaarlamp wattage5-12 Watt
LED-lamp wattage5-7 Watt

 

Verlichting-waar_Wonen_220x160.png

Lezen

Verlichting-waar_Lezen_220x160.png

Heerlijk zo'n hoekje om te lezen. Wie wil dat nou niet? Deze eenvoudige vloerlamp is mooi en functioneel. Precies wat je hier nodig hebt! Comfortabel wonen bereik je door een speciale plek te kiezen voor je bezigheid, en de verlichting daarbij aan te sluiten.

 

Aantal lumen500-700 Lm
Gloeilamp wattage60 Watt
Eco-halogeen wattage42 Watt
Spaarlamp wattage12 Watt
LED-lamp wattage 6 of 7 Watt

 

Badkamer

Badkamerverlichting moet in de ochtend een functioneel, helder licht verspreiden om je gezichtsverzorging te kunnen doen, en in de avond geschikt zijn om je op een ontspannen klaar te maken voor de nacht. Daarnaast moet de verlichting ook bestand zijn tegen een vochtige omgeving.

 

Aantal lumen200-400 Lm
Gloeilamp wattage25 of 40 Watt
Eco-halogeen wattage18 of 28 Watt
Spaarlamp wattage5 of 8 Watt
LED-lamp wattager5 of 6 Watt

 

Verlichting-waar_Badkamer_220x160.png

Buitenverlichting

Verlichting-waar_Buitenverlichting_220x160.png

Voor extra accentuering van tuinpaden, gazon, (bloem)perk of de oprit kies je voor grond & vloer inbouwverlichting of een spot. Vanuit gemak of veiligheid kun je ook kiezen voor buitenlampen of breedstralers met bewegingsmelders of een sensor. Zo staat de lamp nooit meer onnodig aan en heb je altijd licht wanneer jij dat wenselijk vindt.

 

Aantal lumen200-400 Lm
Gloeilamp wattage25 of 40 Watt
Spaarlamp wattage5 of 8 Watt
LED-lamp wattage5 of 6 Watt

 

Aanbiedingen & acties

Altijd voordeel bij KARWEI  Alle aanbiedingen
KARWEI tafellamp bloem wit

KARWEI tafellamp bloem wit

  14.95
8.99
icon Bekijk product
KARWEI tafellamp Happy vlinder wit

KARWEI tafellamp Happy vlinder wit

  9.95
6.45
icon Bekijk product
Tiger Mayson led spiegelverlichting 12V 3W RVS

Tiger Mayson led spiegelverlichting 12V 3W RVS

  49.95
34.96
icon Bekijk product

Eerder bekeken

Er is nog niets zichtbaar omdat je nog geen producten hebt bekeken.