keuzehulp

Welke soort behang kies ik voor mijn muren?

Bij de keuze van een behang is het belangrijk waar in huis je het behang gaat plaatsen. Op de studeerkamer, de kinderkamer, langs de trap of op een vochtige ruimte. KARWEI heeft diverse soorten behang, zoals duplexbehang, vinylbehang, vliesbehang en glasweefselbehang. We leggen je graag uit wat de verschillen zijn. En welke soort je kiest voor welke ruimte.

Duplexbehang

Dit voordelige behang bestaat uit twee lagen papier en is in tal van kleuren en dessins uitgevoerd. Duplexbehang is verkrijgbaar in een gladde uitvoering of met reliëf. Bij reliëf vallen de oneffenheden van de ondergrond minder op. Duplexbehang is kwetsbaarder dan de andere soorten behang en is eerder toe aan vervanging. Dit soort behang is niet overschilderbaar of schoon te maken met een vochtige doek.

Bekijk het assortiment >

Vinylbehang

Vinylbehang is van hogere kwaliteit dan duplexbehang en bestaat in twee soorten: schuimvinyl en hardvinyl. Beiden hebben een kunststof toplaag.

Schuimvinyl is overschilderbaar en heeft een verende laag die oneffenheden van de ondergrond enigszins egaliseert.
Hardvinyl heeft een harde toplaag en is sterker en afwasbaar. Dit maakt het geschikt voor vochtige ruimtes en ruimtes waar het behang veel wordt aangeraakt, zoals de kinderkamer, hal en langs de trap.

Bekijk het assortiment >

Vliesbehang

Vliesbehang is makkelijk te verwerken, omdat het niet uitzet of krimpt als het nat wordt. Net als bij glasweefselbehang smeer je de muur in met behanglijm. Hierdoor kun je eenvoudig bijsturen. Zorg er wel voor dat ondergrond egaal is, want vliesbehang schijnt door. De onbedrukte varianten van vliesbehang zijn voorzien van een vinyl toplaag met de bijkomende voordelen.

Bekijk het assortiment >

Glasweefsel

Glasweefselbehang is net als vliesbehang eenvoudig aan te brengen en is verkrijgbaar in verschillende structuren. Het is de duurste behangsoort maar ook de sterkste. Het behang gaat lang mee en maakt oneffenheden van de ondergrond onzichtbaar. Het beschermt slechte, gevoelige wanden tegen verdere beschadiging en is heel geschikt voor ruwe plafonds. Daarnaast kan glasweefsel goed tegen vocht en is het vlamwerend. Bij uitstek geschikt voor publieke ruimtes en oude vochtige huizen. Werk het witte glasweefselbehang af met een mooie kleur verf.

Bekijk het assortiment >

Meer klusadvies

Klusadvies - behang - Hoe breng ik behang aan op mijn muur? - thumbnail
Hoe breng ik behang aan op mijn muur? stappenplan
Klusadvies - behang - Hoe breng ik vliesbehang aan? - thumbnail
Hoe breng ik vliesbehang aan? stappenplan
Klusadvies - behang - Hoe breng ik glasweefselbehang aan? - thumbnail
Hoe breng ik glasweefselbehang aan? stappenplan
Deze keuzehulp komt voor in