Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder

Textielbehang

19 resultaten

Textielbehang kopen bij KARWEI

Wil jij je muur eens met wat anders behangen dan klassiek behangpapier? Dan is textielbehang echt wat voor jou. Textielbehang bestaat, in tegenstelling tot andere behangsoorten, uit natuurlijke textielvezels. De natuurlijke textielvezels waaruit textielbehang wordt vervaardigd, zijn onder andere wol, linnen, katoen en zijde. Ook kan textielbehang gemaakt worden met synthetische vezels. Textielbehang breng je aan als vliesbehang. Met de speciale textielbehanglijm smeer je de muur in en breng je vervolgens het textielbehang tegen de wand aan. Snij het textielbehang met een scherp stanleymes zelf op maat. Verder heb je een goede behangstrijker nodig om het aangebrachte behang goed glad te strijken. Ook heb je een behangroller om de naden voorzichtig aan te drukken en goed te laten aansluiten.

Katoen of linnen textielbehang

De twee meest voorkomende textielvezels waaruit textielbehang gemaakt wordt, zijn katoen en linnen. Katoenen en linnen zijn twee duurzame stoffen, waardoor dit type behang lang mooi blijft en je dus minder vaak iets aan jouw muren hoeft te doen. Daarnaast verbetert textielbehang de akoestiek in ruimtes waar het wordt opgehangen. Dit komt doordat de vezels waaruit textielbehang bestaat zachter zijn dan het papier waaruit de meeste andere behangsoorten bestaan. Hierdoor absorberen en dempen ze beter het geluid in een ruimte.

Flockage

Textielbehang is in zowel effen uitvoeringen als oneffen patronen te verkrijgen. Deze patronen worden gecreëerd door middel van een speciale druktechniek. Deze druktechniek wordt flockage genoemd. Bij flockage wordt hitte gebruikt om de natuurlijke of synthetische vezels het gewenste motief te laten vormen.

Wil je textielbehang kopen? Dan zit je bij KARWEI helemaal goed. Bekijk snel het ruime assortiment aan textielbehang van KARWEI en profiteer van aantrekkelijke prijzen. Bestel nu online of kom langs in een van de vele bouwmarkten bij jou in de buurt.

Recent bekeken