stappenplan

Hoe monteer ik een plisségordijn in mijn dakraam?

Een plisségordijn monteren in je dakraam is een eenvoudige klus met deze handige klusvideo van Karwei. We laten je stap voor stap zien hoe je een op maat gemaakt dakraam plisségordijn bevstigt in je dakraam. In een handomdraai hang je deze op voor jaren lang plezier.

stap 1

Voorbereiding

Aan de binnenkant van een Velux raam staat het typenummer waarmee je de juiste maat kunt bestellen. Rol- en plisségordijnen voor een dakraam bestel je altijd op maat. Je hoeft ze dus alleen maar te monteren. Een dakraam plisségordijn is alleen te bevestigen aan de binnenzijde van het kozijn.

stap 2

Houders bevestigen

Kijk op de gebruiksaanwijzing waar de drie houders bovenin het kozijn moeten komen en teken die met een potlood af. Haal de plakstrip los, druk de houders op de afgetekende plek en schroef ze vast op het kozijn.

stap 3

Gordijn ophangen

Je kunt nu het gordijn in de drie houders op het raam klikken. Bevestig de twee onderste houders links en rechts in de hoek van het kozijn. Zo haak je het touwtje van het gordijn onderaan vast. Achterop de geleiders kun je zien aan welke kant ze geplaatst moeten worden. Maak ze links en rechts vast door ze in de bovenste en in de onderste houders te schuiven. Dan kun je ze links en rechts met drie schroeven op het raam vastzetten. Tussen de verticale profielen en geleiders mag geen kier te zien zijn. Verwijder tot slot het papier dat het gordijn tijdens transport en montage bijeen houdt.

Zo, die hangt!

Tip!

Zit het raam op een moeilijk bereikbare plaats? Dan kun je een telescopische bedieningsstang gebruiken om het gordijn te bedienen.

Benodigdheden

Materialen (1)
Gereedschappen (4)

Raamdecoratie laten ophangen?

Heb je hulp nodig bij je klus? Met de Karwei Klusservice heb je de juiste vakspecialist voor jouw klus zo geregeld.

Naar de klusservice

Persoonlijk advies aan huis?

Er zijn heel veel soorten raamdecoratie. De juiste keuze maken én goed inmeten is dan ook niet altijd makkelijk. Daarom komen wij gratis bij jou thuis om je te adviseren, de stoffen of materialen te laten voelen en je ramen in te meten!

Plan gratis je afspraak in

Meer klusadvies

Gordijnen ophangen - appheader
Hoe hang ik gordijnen op? stappenplan
Klusadvies - ramen - Hoe monteer ik een rolgordijn in mijn dakraam? - Thumbnail
Hoe monteer ik een rolgordijn in mijn dakraam? stappenplan
Klusadvies - deuren - Hoe plaats ik zelf een dakraam? - Thumbnail
Hoe plaats ik zelf een dakraam? stappenplan
Dit stappenplan komt voor in