stappenplan

Hoe monteer ik een plisségordijn in mijn dakraam?

In deze klusvideo laten we stap voor stap zien hoe je een op maat gemaakt dakraam plisségordijn monteert.

stap 1

Voorbereiding

Aan de binnenkant van een Velux raam staat het typenummer waarmee je de juiste maat kunt bestellen. Rol- en plisségordijnen voor een dakraam bestel je altijd op maat. Je hoeft ze dus alleen maar te monteren. Een dakraam plisségordijn is alleen te bevestigen aan de binnenzijde van het kozijn.

stap 2

Houders bevestigen

Kijk op de gebruiksaanwijzing waar de drie houders bovenin het kozijn moeten komen en teken die met een potlood af. Haal de plakstrip los, druk de houders op de afgetekende plek en schroef ze vast op het kozijn.

stap 3

Gordijn ophangen

Je kunt nu het gordijn in de drie houders op het raam klikken. Bevestig de twee onderste houders links en rechts in de hoek van het kozijn. Zo haak je het touwtje van het gordijn onderaan vast. Achterop de geleiders kun je zien aan welke kant ze geplaatst moeten worden. Maak ze links en rechts vast door ze in de bovenste en in de onderste houders te schuiven. Dan kun je ze links en rechts met drie schroeven op het raam vastzetten. Tussen de verticale profielen en geleiders mag geen kier te zien zijn. Verwijder tot slot het papier dat het gordijn tijdens transport en montage bijeen houdt.

Zo, die hangt!

Tip!

Zit het raam op een moeilijk bereikbare plaats? Dan kun je een telescopische bedieningsstang gebruiken om het gordijn te bedienen.

Benodigdheden

Materialen (1)
Gereedschappen (4)

Meer klusadvies

Gordijnen ophangen - appheader
Hoe hang ik gordijnen op? stappenplan
Klusadvies - ramen - Hoe monteer ik een rolgordijn in mijn dakraam? - Thumbnail
Hoe monteer ik een rolgordijn in mijn dakraam? stappenplan
Klusadvies - deuren - Hoe plaats ik zelf een dakraam? - Thumbnail
Hoe plaats ik zelf een dakraam? stappenplan
Dit stappenplan komt voor in