Zweeds rabatdeel Vuren antraciet ca. 1,2/2,7x13x240 cm

€ 14.95
8.
22
Aanbieding nog 3 dagen geldig
Dit product is uit ons assortiment
Toon alternatieve producten

Productomschrijving

 • Antraciet kleur
 • Materiaal: Vurenhout

 • Zweeds rabatdeel bij GAMMA
  Zweedse Rabatdelen worden voornamelijk gebruikt voor het maken van een schutting of buitenwand. Zweeds rabatdeel vuren 1,2/2,7x13x240 cm wordt veel gebruikt voor de bouw van buitenconstructies. De dikte van de plank is circa 1,2 cm en loopt op tot 2,7 cm. De breedte is circa 13 cm. Dit rabatdeel is gemaakt van Noords-Europees vurenhout. De losse Zweedse rabatdelen zijn taps toelopend en vallen gedeeltelijk over elkaar heen. Je creëert zodoende een volledig gesloten wand of schutting, erg handig voor extra privacy in je tuin. Het hout is afkomstig uit bossen en dus duurzaam verkregen. Kortom: een sterk rabatdeel van vurenhout.

  Hoe maak je een schutting met Zweeds rabat?
  Plaats tuinpalen van minimaal 240 cm cm lang elke 50 cm van de schutting. Bij een losse ondergrond kan er snelcement gebruikt worden, wat tevens bij GAMMA te verkrijgen is. Plaats hierna het onderste Zweeds rabatdeel met de dikste kant naar onderen tegen de palen en plaats in het rabatdeel 2 schroeven van 50mm per paal. Zorg dat beide schroeven circa 4 cm verwijderd zijn van de boven en onderkant van de plank en dat deze niet direct tegen de grond aanligt. Hierdoor trekt er geen vocht in het hout waardoor het langer mee gaat. Doordat de schroeven niet volledig tegen de onderkant en bovenkant geschroefd zijn, is hierdoor ruimte tussen de rabatdelen voor de werking van het hout op temperatuur en vocht. Meet met een waterpas of deze volledig recht staat. Plaats hierboven het volgende Zweedse rabatdeel. Werk van onder naar boven toe tot dat de gewenste hoogte is bereikt.

  Duurzaam tuinhout bij GAMMA
  Hout is een natuurproduct, dat bij GAMMA altijd duurzaam verkregen is. Doordat het een natuurproduct is geeft het een mooie uitstraling en is het een warme toevoeging aan je tuin. Houd er wel rekening mee dat hout leeft en door het weer kan uitzetten of krimpen. Daarnaast bevat hout hars, dat uit de vlammen en knoesten kan komen bij warm weer. Tuinhout zal ook vergrijzen na verloop van tijd, maar dit is een natuurlijk proces, wat tevens een natuurlijke uitstraling geeft. Overigens heeft dit geen effect op de levensduur van het hout. Wel kan het hout behandeld worden met een tuinbeits, om de kleur zoveel mogelijk te behouden.

  Lees meer

  Specificaties

  Product
  Productsoort Tuinplank
  Productnummer 466562
  Gewicht product 1160 gr
  Hoogte product 2.4 m
  Lengte product 2.2 cm
  Breedte product 14.2 cm
  Merk Geen
  Ecocheque Nee
  Algemeen
  Afwerking Ruw
  FSC-keurmerk Ja
  Kleur Ral 7016
  Kleurfamilie Grijs
  PEFC keurmerk Nee
  Type hout Vuren
  Type Plank
  Gebruik
  Beoogd gebruik Wand- & plafondpanelen
  Voorbehandeling hout Geïmpregneerd
  Technische kenmerken
  Buigbaar Nee
  Reviews worden geladen

  Recent bekeken