inspiratie

Hoe beveilig ik mijn huis tegen inbraak?

Je huis beveiligen tegen inbraak en brand? Dat doe je eenvoudig zelf. Leer hoe je je woning in een handomdraai extra veilig maakt met bijvoorbeeld bewegingsmelders, rookmelders en beveiligingscamera’s van KARWEI.

Rookmelders

Wie slaapt, ruikt niets. Rookmelders zijn daarom van levensbelang. Ze geven een hoog en schel waarschuwingssignaal als er brand uitbreekt. Plaats minimaal twee rookmelders. In ieder geval één in elke slaapkamer of in de gang die er naartoe leidt. Ook in een appartement of flat. Heb je meerdere verdiepingen? Plaats dan ook een rookmelder bovenaan het trapgat.

Er bestaan verschillende typen rookmelders:

  • Standaard rookmelder: reageert op rook.
  • Rookmelder met ontsnappingslicht: verlicht in geval van nood de vluchtroute met een sterke lichtbundel.
  • CO-melder: een koolstofmonoxidemelder. Per woning installeer je tenminste een CO-melder in of in de nabijheid van de slaapkamer(s). In de woonkamer en op iedere etage van de woning is nog beter.

Verschillende modellen:

  • Een rookmelder op batterijen: Geeft een pieptoon als de batterij op is.
  • 230 volt rookmelder: wordt aangesloten op het lichtnet en is verplicht bij iedere nieuwe woning. Schakelt over op batterij als de stroom uitvalt.
  • Koppelbare rookmelder: zorgt dat je overal het alarmsignaal hoort, onafhankelijk van de brandhaard.

Tel het aantal rookmelders dat je nodig hebt. KARWEI verkoopt alle genoemde typen inclusief bevestigingsmateriaal en een duidelijke gebruiksaanwijzing. Het monteren van de rookmelder duurt ongeveer vijf minuten.

SecuStrip

SecuStrip is een inbraakwerende strip voor extra beveiliging van voordeuren, achterdeuren en zelfs schuifpuien.

De anti-inbraakstrip bestaat uit twee stalen strips die je met een boor en schroevendraaier eenvoudig op deur en kozijn bevestigt. De speciale schroeven kun je wel vast, maar niet meer los draaien. De twee stalen strips grijpen in elkaar als je de deur sluit en vormen daarmee een ijzersterke barrière tegen inbraak. Bovendien werkt de SecuStrip preventief omdat hij zichtbaar aan de buitenkant wordt gemonteerd.

KARWEI verkoopt verschillende soorten, maten en kleuren. Bevestigingsmaterialen en een duidelijke handleiding zorgen voor een probleemloze montage van de SecuStrips. Dat geldt ook voor de SecuBar voor beveiliging van ramen.

Deze klus kost je gemiddeld 20 minuten.

Bewegingsmelder

Met een bewegingsmelder voor verlichting houd je ongewenste gasten buiten. De melder schakelt het licht aan zodra er iemand in de door jou ingestelde detectiezone komt. Hoe lang het licht aan blijft en hoe ver je detectiezone reikt, stel je zelf in.

Pas ook de gevoeligheidsmeter van de bewegingsmelder in op daglicht, schemering en nacht. Alle bewegingsmelders zijn spatwaterdicht en zijn geschikt voor binnen en buiten.

Tip!

Per jaar wordt er bijna 70.000 keer ingebroken. Je hebt dus 48.500 meer kans op een woninginbraak dan op het winnen van de hoofdprijs in de Staatsloterij.

Tijdschakelklok

Lampen die ’s avonds automatisch aan gaan. Ook als je niet thuis bent. Dit doe je met een tijdschakelklok. Zo lijkt het toch alsof je huis niet verlaten is.

Er zijn mechanische- en digitale tijdschakelklokken. Bij een mechanische tijdschakelaar bepaal je de schakelmomenten en tijdsduur met insteekpennetjes of door het verschuiven van palletjes. Nadeel is dat het licht elke avond op precies dezelfde tijd in- en uitschakelt. Bij een digitale tijdschakelklok kun je hierin variëren. Kies voor buiten een spatwaterdichte tijdschakelklok.

Beveiligingscamera

Maak het inbrekers extra lastig met een beveiligingscamera. Doordat de meeste beveiligingscamera’s tegenwoordig draadloos zijn, hang je ze in een handomdraai binnen of buiten op.

Bekijk de beelden op je computer, apart scherm of televisie. Bij KARWEI vind je een ruime selectie beveiligingscamera’s. Van spatwaterdichte buitencamera’s met nachtzicht tot verschillende video-deurtelefoons.

Meer klusadvies

Klusadvies - veilig wonen - Hoe en waar plaats ik een rookmelder?
Hoe en waar plaats ik een rookmelder? stappenplan
Klusadvies - veilig wonen - Hoe installeer ik zelf mijn alarmsysteem? - Thumbnail
Hoe installeer ik zelf mijn alarmsysteem? stappenplan
Klusadvies - veilig wonen - Hoe monteer ik anti inbraakstrips?
Hoe monteer ik anti inbraakstrips? stappenplan
Deze inspiratie komt voor in