(8 klantreviews)
1099.
00
Tijdelijk niet verkrijgbaar in de webshop
Toon alternatieve producten

Productomschrijving

 

  • Maximale grasoppervlakte: 500 m²
  • Maaibreedte: 17 cm
  • Accuspanning: 18V

Met de Gardena robotmaaier Smart Sileno City 500 wordt het grasmaaien een fluitje van een cent. De scherpe stalen messen en het SensorCut-systeem maaien jouw gazon nauwkeurig en laten geen streep-of spoorvorming achter. De kleinste sprietjes blijven achter en zorgen zo voor natuurlijke bemesting van je gras. De maaier kan worden gebruikt op een gazon met een maximale oppervlakte van 500 vierkante meter. Dankzij het zwenkbare achterwiel is de maaier erg wendbaar, hellingen tot 25% en smalle doorgangen zijn zodoende eenvoudig te bereiken. De maaier werkt op een stille accu van 18V. Zodra de accu bijna op is, keert de machine vanzelf terug naar zijn laadstation. Dankzij de geluidloze accu kan je gelijk ook genieten van alle rust. De maaier werkt na installatie compleet automatisch. De robotmaaier is met de Smart App op je telefoon te bedienen. Zo kan je extra informatie bekijken of bijvoorbeeld de maaitijden instellen. De maaier rijdt altijd in elk seizoen want de machine kan namelijk tegen regen. Daardoor is die ook met een tuinslang makkelijk te onderhouden. Door de gevoelige botssensoren kan de grasmaaier obstakels herkennen en er zo niet tegen aan rijden. De stalen messen stoppen met draaien zodra de maaier wordt opgetild. Door de beveiliging tegen dieven wordt er om een pincode gevraagd zodra de maaier is opgetild of wordt gestopt. Een onjuiste pincode veroorzaakt een alarm. Kortom, met de Gardena robotmaaier Smart Sileno City 500 heb je altijd een uitstekend verzorgd gazon zonder enige moeite.

Hoe installeer ik een robotmaaier?

Een robotmaaier wordt geleverd met een begrenzingsdraad. Met dit begrenzingsdraad geef je de oppervlakte aan waarin een robotmaaier zijn werk moet doen. Komt de robotmaaier bij het draad? Dan keert hij om en maait hij het gedeelte wat hij nog niet heeft gemaaid.

Je bevestigt het begrenzingsdraad eenvoudig door een van de meegeleverde krammen de grond in te slaan samen met het draad. Het draad gaat samen met de kram de grond in, waardoor het draad visueel is weggewerkt en je er ook niet over kan struikelen.

Als laatste leg je het begeleidingsdraad aan, dit is een draad die de robotmaaier helpt het basisstation weer terug te vinden. Dit draad span je vanaf het basisstation in een rechte lijn naar het verste gedeelte in de tuin.

Hoe bedien ik een robotmaaier?

Een robotmaaier is handmatig in te stellen maar vaak ook met een app of middels bluetooth. Je kan dan een tijdsschema instellen wanneer de robotmaaier moet gaan maaien, de besturing overnemen of de status van de accu bekijken. Dat allemaal vanuit huis of op vakantie.

Lees meer

Specificaties

Product
Productsoort Robotmaaier
Productnummer 612323
Gewicht product 15760 gr
Hoogte product 34.0 cm
Lengte product 49.5 cm
Breedte product 59.5 cm
Merk Gardena
Duurzaam Nee
Algemeen
Kleurfamilie Blauw
Materiaal Kunststof
Type Robotmaaier
Afmetingen
Maaibreedte 17.0 cm
Gebruik
Minimale grasoppervlakte 500.0 m²
Maximale grasoppervlakte 500.0 m²
Technische kenmerken
Mulching-functie Ja
Zelfrijdend Ja
Energiebron Accu
Met opvang Nee
Geluidsniveau 58.0 dB
Instelbare hoogte Ja
Min. instelbare hoogte 20.0 mm
Max. instelbare hoogte 60.0 mm
Automatische veiligheidsuitschakeling Ja
Accu
Capaciteit accu 2.1 Ah
Inclusief accu Ja
Voltage 18.0 Volt
Reviews worden geladen

Recent bekeken