Woonkamer met lichte bank, terracotta muur en verschillende fotolijsten aan de muur

Hoe combineer je de terracotta kleur met jouw interieur?

Terracotta is een echte trendkleur. De warme, aardse kleur is enorm populair en kan op allerlei manieren in je interieur worden. Van terracotta als kleur op de muur tot kussens, gordijnen en bloempotten in deze kleur. Wil jij ook graag deze kleur combineren in jouw interieur? Wij geven je inspiratie voor het gebruik van deze veelzijdige trendkleur.

Over de kleur

Terracotta is een kleur die al jarenlang veel gebruikt wordt. Misschien ken je de typische roodbruine plantenpotten in deze kleur wel. Terracotta betekent in het Italiaans ‘gebrande aarde’ en dit is dan ook waar de naam van de kleur vandaan komt. Tegenwoordig wordt er veel meer in de terra kleur van terracotta gemaakt dan alleen bloempotten en dakpannen. De aardse tint van de kleur zorgt voor een warme uitstraling. De ondertoon kan bruin of rood zijn, maar ook oranje, roze en zelfs paars. Dit maakt het een veelzijdige kleur die op diverse manieren gecombineerd kan worden.

De terracotta kleur combineren

Vind jij terracotta ook zo’n mooie kleur en wil je deze aardse tint in je interieur laten terugkomen? Dit kan op verschillende manieren. Van bijvoorbeeld een terracotta vloer tot aan een terra kleur als muurverf. Karwei inspireert je graag over het combineren van terracotta, zodat je zelf met deze kleur aan de slag kunt.

Een aardse tint op de muur

Vind jij terracotta helemaal geweldig en wil je de kleur groots laten terugkomen in jouw interieur? Kies dan voor deze kleur als muurverf voor in de woonkamer of verf een of meerdere muren van je slaapkamer in deze aardse tint. Wil je weten welke kleur gordijnen bij zo’n terracotta muur past? Wij raden je aan om te kiezen voor een combinatie met saliegroen, donkergroen, warm lichtblauw of perzikroze.

Een terracotta vloer

Terracotta wordt al duizenden jaren gebruikt als vloerbedekking en het is nu weer helemaal in om de terracotta kleur op je vloer te leggen. Een terracotta vloer heeft een authentieke uitstraling en past goed in een rustiek interieur. Een vloer in deze kleur is goed te combineren met diverse kleuren. Denk aan aardetinten, zoals groen, beige en taupe. Maar ook geel en (oud)roze passen mooi bij deze vloer. Kies bijvoorbeeld voor een vloerkleed in een van deze kleuren.

Terracotta als accent in jouw interieur

Wil je deze kleur aan jouw interieur toevoegen, maar vind je een vloer of een muur in deze kleur een beetje teveel? Voeg terracotta dan als accent aan jouw interieur toe. Dit kan op diverse manieren. Wij zijn fan van een vloerkleed in terracotta kleur, maar ook gordijnen, kussens en de traditionele bloempotten kunnen veel voor je interieur doen. Bekijk welke woonaccessoires jij mooi vindt en voeg de kleur op een subtiele manier aan je inrichting toe.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.