keuzehulp

De juiste verlichting voor om je huis

Goed gekozen verlichting in en om je woning maakt je leven gemakkelijker, comfortabeler en veiliger. Karwei heeft een uitgebreid assortiment beveiligingsverlichting, buitenverlichting, energiezuinige verlichting en tuinverlichting. Praktisch en direct te gebruiken.

Veiligheid
Een belangrijke reden om voor goede buitenverlichting te kiezen is veiligheid. Buitenverlichting werkt preventief als het gaat om vandalisme en inbraken. Inbrekers kiezen liever een huis uit in het donker zodat ze niet gezien worden. Maar verlichting vergroot ook de veiligheid van jezelf, gezinsleden en jouw gasten. Buitenverlichting verkleint de kans op struikel- of valpartijen.

Duurzaamheid
Jouw buitenverlichting maak je gemakkelijk zelf energiezuiniger. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een spaar- of LEDlamp, een lamp met bewegingssensor of schemerschakelaar. Het licht brandt dan alleen nog als het nodig is. LED-lampen hebben een extreem laag energieverbruik en een lange levensduur. Daarnaast zijn ze schokbestendig en hebben ze een geringe warmteafgifte.

Beveiligingsverlichting hoeft niet dag en nacht te branden. Met een schemerschakelaar of een bewegingsmelder gaat de verlichting alleen als dat nodig is.

Waar moet goede buitenverlichting aan voldoen?
Buitenverlichting is veilig, sfeervol, praktisch en geeft een gastvrije uitstraling. Een goede buitenlamp kun je snel en eenvoudig zelf plaatsen en gaat jaren mee. KARWEI levert talloze modellen om te bevestigen aan de gevel van jouw woning of te plaatsen op de grond in de tuin.

Welke tuinverlichting kies ik?
Begin met het maken van een tuinverlichtingsplan. Welke verlichting je kiest is uiteraard afhankelijk van jouw persoonlijke smaak. KARWEI geeft je graag een aantal tips om tot een mooi en evenwichtig lichtplan in jouw tuin te komen. Maak er geen overbelichte tuin van. Juist de afwisseling tussen licht en donker geeft een mooie sfeer.

Solar

Je kiest solar verlichting wanneer je volledig draadloos zeer eenvoudig de lamp wilt kunnen plaatsen. De solar lamp laadt overdag door zonlicht op en zodra de zon onder gaat begint de lamp te branden. Solar verlichting is vooral geschikt als oriëntatie en sfeerverlichting. Met Hoge Lumen solar lampen is nu ook een hoge lichtopbrengst mogelijk.

Wanneer je solar lampen plaatst heb je geen gereedschap of kabels nodig. Je zet het schakelaartje van de solar batterij op “aan” en de lamp gaat, nadat hij heeft kunnen opladen in zonlicht, vanzelf aan als het donker wordt. De brandduur van de lamp hangt af van het aantal zonuren overdag.

Bekijk het assortiment

12 Volt laagspanning

12 volt laagspanningsverlichting is veilig en eenvoudig zelf aan te leggen. De lampen worden in het snoer en vervolgens in de trafo geprikt en kunnen direct gebruikt worden. De lampen hebben beperkte lichtopbrengst die voldoende is als sfeer of oriëntatie verlichting.

Wanneer je 12 volt lampen plaatst, heb je een stopcontact nodig om de trafo in te pluggen. De lamp(en) prik jeeenvoudig in de adapter of het snoer. Je hebt geen gereedschap nodig tenzij je de lamp ergens wilt ophangen of bevestigen.

De voordelen van laagspanningslampen zijn dat ze gemakkelijk te plaatsen zijn. Er is geen risico op stroomschokken en het snoer hoeft slechts 20cm diep begraven te worden. Probeer de afstand tussen de lampen en de trafo zo kort mogelijk te houden.

Onderwater lampen voor in de vijver of zwembad zijn waterdicht. De adapter moet wel buiten het water geplaatst worden, deze is spatwaterdicht maar kan niet onder water functioneren. Spatwaterdicht betekent dat het artikel een regenbui aan kan.

230 Volt hoogspanning

230 volt verlichting kan gebruikt worden als functionele verlichting om de oprit te verlichten, je huis te beveiligen en te fungeren als een vervanging voor daglicht. 230 Volt lampen worden over het algemeen aan de wand bevestigd. Deze lampen zijn beschikbaar als retrofit lamp (de lichtbron kan vervangen worden) of met ingebouwde LED lamp. Bij de retrofit lampen staat per lamp aangegeven wat de fitting is en welke wattages er gebruikt mogen worden. Om energie te besparen adviseert KARWEI je altijd een LED lamp te gebruiken.

Wanneer je een lamp op het lichtnet aan wil sluiten moet er een stroomkabel lopen naar het punt waar de lamp hangt. Grondkabel die in de tuin gelegd wordt moet 60 cm diep gelegd worden.

Je kiest binnen de 230V lampen of je de lamp zelf wilt aan/uitschakelen of dat de lamp automatisch aan moet gaan als er beweging gedetecteerd wordt (bewegingsmelder). De lamp kan ook automatisch aan gaan als het donker wordt en uit als de zon weer opkomt (schemerschakelaar).

Bekijk het assortiment

Beveiligingsverlichting met schemerschakelaar

Wil je de gehele nacht een lichtpunt bij je woning of bedrijfspand? Kies dan voor beveiligingsverlichting die voorzien is van een schemerschakelaar. Deze gaat aan als het ’s avonds donker wordt en automatisch weer uit als het ’s ochtends licht wordt. Een veilig gevoel.

Bekijk het assortiment

Beveiligingsverlichting met bewegingsmelder

Wil je alleen licht als het nodig is? Kies dan voor beveiligingsverlichting met een bewegingsmelder. De buitenlamp gaat aan als er iemand in de buurt komt en vervolgens ook weer automatisch uit. Bij een aantal lampen kun je zelf de gevoeligheid en de tijdsduur instellen. Een duurzame oplossing, want je lamp brandt alleen als het nodig is.

Bekijk het assortiment

Waar plaats ik de buitenverlichting?

Een logische plaats voor een buitenlamp is bij de voordeur. Maar denk ook eens aan de andere toegangsdeuren van je woning: de achterdeur, schuurdeur, garagedeur of de (tuin)poort. Op al deze plaatsen is een lamp onmisbaar. Bedenk vooraf op welke hoogte je de verlichting wilt hangen. Voorkom verblinding, hang de lamp niet te laag en let op dat de openslaande deur (of raam) niet tegen de lamp aan stoot.

Gemakkelijk te monteren
Alle buitenverlichting van Karwei kun je eenvoudig zelf monteren. We leveren altijd een compleet pakket, dus ook de juiste schroeven en kabels. De duidelijke gebruiksaanwijzing helpt je verder. Alle buitenlampen zijn spatwaterdicht en kunnen een regenbui hebben. Ze kunnen, tenzij expliciet anders vermeld, niet onder water gebruikt worden.

Meer klusadvies

Klusadvies - Verlichting - Kleurtemperatuur kiezen - Thumbnail
Zo kies je de kleurtemperatuur voor een lamp inspiratie
zelf-verlichtingsplan-tuin-maken - Thumbnail
Hoe maak ik zelf een verlichtingsplan voor mijn tuin? stappenplan
/tuin/buiten-tuinverlichting
Wat betekenen de IP-waarden bij verlichting? keuzehulp
Philips Hue lichtbronnen - thumbnail
Hoe sluit ik Philips Hue Outdoor aan? stappenplan
Deze keuzehulp komt voor in