keuzehulp

Bestrating van terrastegels

Terrastegels zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Je kunt kiezen uit betontegels, natuurstenen tegels en keramische tegels. Bij betontegels heb je de meeste keuze in kleur en structuur. Natuursteen is een natuurproduct zodat iedere tegel een eigen tekening heeft, dit zorgt voor een levendig karakter. Een keramische tegel heeft de uitstraling van natuursteen, maar is het minst gevoelig voor invloeden van buitenaf.

Tegels hebben over het algemeen een groter formaat dan stenen, waardoor het terras minder voegen heeft. Het voordeel hiervan is dat je ook minder last van onkruid zult hebben, maar het nadeel is dat het overtollige regenwater minder snel kan worden afgevoerd. Wil je alles weten over de juiste drainage bekijk dan onderstaande video:

Betontegels

Betontegels kun je gebruiken voor het maken van een terras op looppad. Bij betontegels heb je erg veel keuze in het formaat, de kleur en de afwerking van de tegel. Misschien wel de meest bekende betontegel is de 30x30 cm met facetrand, ook wel stoeptegel genoemd. Naast dit kleinere formaat zijn er ook grootformaat tegels met strakke randen of tegels met een bewerkt oppervlak zodat de tegel de uitstraling van echt leisteen krijgt.

Bekijk het assortiment

Heb je gekozen voor een betontegel dan vertellen wij je graag in onderstaande video waar je op moet letten bij het leggen van de tegels. Hoe zorg je voor een stabiele onderlaag en een optimale afvoer van het regenwater? Voor alle soorten betontegels geldt dat je ze gemakkelijk kunt leggen.

Bekijk hieronder de tips voor het leggen van een terras met betontegels.

Natuurstenen tegels

Een terrastegel van natuursteen is een echt natuurproduct. De tegels worden gezaagd uit grote blokken steen en hierdoor is iedere tegel uniek. Dit zorgt voor een levendig karakter van de tuin. Natuursteen is verkrijgbaar in verschillende formaten en met verschillende afwerkingen. Zo kun je kiezen voor bewerkte randen voor een verouderd uiterlijk, maar ook voor tegels met strakke randen. Ook zijn er natuurstenen tegels met een gehamerde bovenzijde waardoor je juist een stoer uiterlijk krijgt.

Bekijk het assortiment

Heb je gekozen voor een tegel van natuursteen dan vertellen wij je graag in onderstaande video waar je op moet letten bij het leggen van de tegels. Hoe zorg je voor een stabiele onderlaag en een optimale afvoer van het regenwater? Houdt je rekening met de specifieke leginstructie voor natuursteen dan heb je er jarenplan plezier van.

Keramische tegels

Keramische tegels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, formaten en structuren die lijken op die van natuursteen. Keramische tegels zijn gebakken en hebben hierdoor een aantal belangrijke voordelen. De tegels zijn zeer kleurvast, slijt- en krasvast en zijn ook nog eens voorzien van een antislip laag. Hierdoor wordt de tegels tijdens regenachtig weer niet glad. Keramische tegels nemen geen vocht en vuil op en zijn hierdoor gemakkelijk in onderhoud.

Bekijk het assortiment

Meer klusadvies

Vlonderplank leggen - thumbnail
Hoe maak ik een terras met vlonderplanken? stappenplan
Klusadvies - tuin - Hoe maak ik een terras met tegels? - thumbnail
Hoe maak ik een terras met tegels? stappenplan
Klusadvies - tuin - Hoe plaats ik zelf een dakterras? - Thumbnail
Hoe plaats ik zelf een dakterras? stappenplan